بررسی محتوای مالون دی آلدئید و پاسخهای آنزیمهای ضد اکسایشی به تیمارتاریکی و سرما در گیاهان یونجه (Medicago sativa) و خار شتر (Alhaji camelorum)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز باغ آراء

استاد مدعوگروه زیست شناسی دانشگاه پیام نورشاهین دژ

سید جواد طالب زاده

مربی علمی، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور

رضا حیدری

استاد گروه زیست شناسی دانشگاه ارومیه

چکیده

سرما با ایجاد آسیب اکسایشی باعث تولید گونه های فعال اکسیژن میشود .دفاع سلول های گیاهی در مقابل تاثیرات تخریبی آسیب های اکسایشی ، فعال کردن ترکیبات آنزیمی و غیر آنزیمی می باشد . بنابراین ارزیابی فعالیت آنزیم های ضد اکسایشی میتواند به عنوان ضریبی برای مقاومت گیاهان بکار برده شود .آنزیم های ضد اکسایشی و محتوای مالون دی آلدئید توسط روش های Asada and chenAl. ) 1989) (APX) و Maehly and chance(CAT) (2004) (MDA در گیاهان دو ماهه یونجه و خارشتر بعد از تیمار 24 ساعته تاریکی و سرما (10 درجه سانتیگراد) اندازه گیری شد . فعالیت آنزیم های آسکوربات پروکسیداز و کاتالاز در خارشتر بطور معنی داری بیشتر ولی مقدار MDA کمتر از یونجه بود که نشان میدهد تخریب در یونجه بیشتر بوده است . در این مطالعه خارشتر بعنوان یک گیاه مقاومتر از یونجه نسبت به این تنش ها معرفی شده است .

کلیدواژه ها

خارشتر ، یونجه ، تیمار سرما و تاریکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.