بهینه سازی مخازن نفت با استفاده از امواج الترا سونیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی مهندسی فرآیند
  • کد COI اختصاصی: PROCESS04_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 938
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیراد باستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی

علی شکراله زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی

محمدرضا عبدالمجیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی

محمدمهدی شهبازی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی

چکیده

کلمه آلتراسونیک به معنای مافوق صوت است. محدوده فرکانس شنوایی انسان 20 هرتز تا 20 هزار هرتز است.محدوده فرکانسی امواج مافوق صوت 40 کیلو هرتز تا چندین مگا هرتز می باشد.امواج مافوق صوت، کاربردهای فراوانی از جمله در لیزر، تخلیه الکتریکی برای بهبود خواص سطحی و افزایش نرخ باربرداری، سنجش فاصله، عمق مخزن، شستشوی دقیق ظروف آزمایشگاهی، تعیین فشار خون بیمار، همگن کردن مواد مذاب، جوشکاری مواد غیر هم جنس، ریخته گری، تراشکاری، فرزکاری، سوراخکاری و غیره دارد، در ایم مقاله تاکید بر استفاده از این نوع امواج در بهینه سازی مخازن نفت می باشد.نفت با استفاده از فشار مخزن تولید میشود و با گذشت زمان فشار مخزن کم شده و در نتیجه تولید روند نزولی پیدا میکند به این ترتیب مخزن وارد مرحله دوم تولید می گردد. استفاده از امواج فراصوت نیز یکی از روش های ازدیاد برداشت میباشد. که در سال های اخیر مورد استفاده قرار گرفته است.در حفره صوتی حاصل از امواج فراصوت، به علت فروپاشی حفره حباب در حجم اطراف مایع که باعث تغییرات فیزیکی و شیمیایی مایع شده؛ دما و فشار افزایش می یابد.در این مطالعه توزیع فشار در آب که باعث انتشار امواج اولتراسونیک در سونو راکتور می شود مورد بررسی قرار گرفته است. مناطق حفره ی فعال با محاسبه ی آستانه ی فشار صوتی برای آغاز به کار حفره و مقایسه با نتایج تجربی مشخص شده است.افت دما و فشار به ترتیب در 3200 کلوین و 3000 اتمسفر پیش بینی شده است.برای نفت خام در دماc °25 با ارزیابی دینامیک حباب خلاء در زمینه ی اعمال صوت به عنوان نتیجه گیری؛مقدار زیادی از انرژی تولید شده توسط این پدیده را میتوان برای تغییرات خاصیت نفت و ارتقاع نفت خام به کار برد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.