طراحی برج های ضربانی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی مهندسی فرآیند
- کد COI اختصاصی: PROCESS04_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 974
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش پیشرفته، دانشگاه گیلان، دانشکده فنی، گروه مهندسی شیمی
استاد مهندسی شیمی ، دانشگاه گیلان، دانشکده فنی، گروه مهندسی شیمی
استادیار مهندسی شیمی ، دانشگاه گیلان، دانشکده فنی، گروه مهندسی شیمی
دانشیار مهندسی شیمی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی
چکیده
استخراج با حلال یکی از فرایند های هیدرومتالورژی است که دارای کاربرد وسیعی در تولید فلزات می باشد. به طور کلاسیک از تجهیزات استخراج کننده-ته نشین کننده و ستون های مختلف برای استخراج مایع-مایع استفاده می شد. ستون ها علیرغم مزیت هایشان، به دلیل داشتن زمان اقامت کوتاه در استخراج های واکنشی استفاده نمی شدند و بیشتر از دستگاه های استخراج کننده-ته نشین کننده استفاده می شد. اما امروزه به دلیل گسترش استخراج کننده های تعویض یونی که دارای سینتیک شیمیایی خیلی بالا می باشند و در عرض 60 ثانیه به میزان استخراج تعادلی می رسند، ستون ها به دیگر تجهیزات تماسی ترجیح داده می شوند و در استخراج فلزات به جای استفاده از دستگاه های استخراج کننده-ته نشین کننده، از برج های ضربانی استفاده می شود. هدف از این تحقیق، شناخت مشخصه های هیدرو دینامیک ستون های سینی دار ضربانی خصوصا تشکیل قطرات و توزیع اندازه قطرات در این ستون ها است. با استفاده از این مشخصه ها می توان به یک مدل اساسی که قادر به توصیف پیچیدگی های ستون ضربانی تحت شرایط متغیر هیدرودینامیکی و انتقال جرم باشد، دست یافت.بازده استخراج کنندههای مایع- مایع به میزان تلاطم سیستم و همچنین سطح تماس موجود برای انتقال جرم بستگی دارد. بنابراین در برج های ضربانی سرعت انتقال جرم می تواند توسط حرکت ضربانی که به مایع اعمال می شود و باعث کاهش اندازه قطرات می شود، افزایش یابد. یکی از بزرگترین مزایای برجهای ضربانی عدم استفاده از قسمت های متحرک برای ایجاد تماس مناسب بین فاز پراکنده و پیوسته درکل برج است که باعث می شود نیاز به تعمیر و نگهداری و در نتیجه هزینه های دستگاه کاهش یابدکلیدواژه ها
استخراج مایع-مایع، برج ضربانی، هیدرومتالورژیمقالات مرتبط جدید
- بهبود آنالیز چاه آزمایی به کمک روش عددی در یکی از مخازن گازی شکافدار (جنوب ایران)
- بهینه سازی هوشمند میدان کوه موند با ترکیب الگوریتم ژنتیک و شبکه عصبی مصنوعی
- بررسی اقتصادی استفاده از فناوری خورشیدی PV برای اتصال به سیستم RO
- بررسی مکانیزم تخریب پره های ردیف اول مرحله داغ یک توربین گازی 10 مگاواتی
- کاهش ریسک و مدیریت در قراردادهای نفتی Risk Reduction and Management in Oil Contracts
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.