تاثیر معادلات حالت و مدل های اکتیویته مختلف بر پیش بینی دمای تشکیل هیدرات سیستم های متان و اتان در حضور استون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی مهندسی فرآیند
  • کد COI اختصاصی: PROCESS04_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 883
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا جوکار

دانشجوی رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شیراز

جعفر جوانمردی

دانشیار مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

در این کار شرایط تشکیل هیدرات گازی سیستم های متان و اتان خالص در حضور استون با استفاده از تئوری واندروالس پلاتیو ((vdWP پیش بینی شده است. استون در سیستم های مختلف نمی تواند الزاما خاصیت تسریع کننده یا بازدارنده داشته باشد. در این کار برای محاسبه فوگاسیته استون از 5 معادله حالت مکعبی مختلف شامل پنگ رابینسون(PR) ، سوا ردلیش وانگ(SRK) ، پتل تجا(PT) ، اشمیدت ونزل(SW) و نصری فر بلند (NB)، همچنین برای محاسبه ضریب اکتیویته استون از سه مدل اکتیویته NRTL، UNIQUAC وUNIFAC استفاده شده و مورد مقایسه و بررسی قرار گرفته است. برای سیستم متان- استون مدل اکتیویته NRTL دما را به خوبی پیش بینی کرده و در اکثر غلظت های استون معادلات حالت پنگ رابینسون و پتل تجا، نسبت به سایر معادلات حالت، از دقت بیشتری برخوردار هستند. مدل اکتیویته UNIFAC نیز دمای تشکیل هیدرات اتان- استون را با دقت بیشتری محاسبه می کند..

کلیدواژه ها

هیدرات گازی، متان، اتان، تسریع کننده، بازدارنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.