مطالعه گسترده خطاهای مربوط به چاه آزمایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی علوم و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: RESERVOIR04_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد غفوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری

علیرضا طباطبایی نژاد

دانشیاردانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

تفسیر چاه آزمایی از مجموعه ای از عدم قطعیت ها که در مجموع دقت پاسخ ها را کاهش می دهند؛ رنج می برد. چاه آزمایی و داده های مربوط به آن کمک شایانی به آنالیز مستقیم مخزن می کند و باید تا آنجا که امکان دارد خطاها و عدم قطعیت ها را کاهش داد. چندین منشأ عدم قطعیت در چاه آزمایی وجود دارد که اصلی ترین آن ها عبارتند از: خطاهای فیزیکی در داده های فشار شامل نویزها، خطای راندگی، تأثیرات دما و انتقال زمان؛ خطا در اطلاعات مربوط به دبی جریان، ابهام در پاسخ ها و انتخاب مدل ها، ابهام در تخمین پارامترها و عدم قطعیت در خواص سنگ و سیال. پیشرفت تکنولوژی در دقت اندازه گیری های فشار بهبود ایجاد کرده و اندازه گیری های فشار به عنوان کمترین ابهام در اطلاعات چاه آزمایی در نظر گرفته می شود. در این مقاله مطالعات انجام شده در این زمینه به صورت نسبتاً گسترده ای بررسی شده است، منشأ خطا و عدم قطعیت و میزان تأثیر هریک از آن ها روی تخمین پارامترها مورد مطالعه قرار گرفته است و راهکارهایی برای رفع این عدم قطعیت ها ارائه خواهد شد. خطای راندگی در دو حالت شکاف با قابلیت انتقال بالا و شکاف با قابلیت انتقال پایین بررسی می شود و روابط جدیدی ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

چاه آزمایی، عدم قطعیت، خطای راندگی، تخمین پارامتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.