بررسیتستهای نمونهگیری سیالدرونچاهیRFT, MDT, XPT و تحلیل نتایج آنها در یکی از مخازن جنوب ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی علوم و صنایع وابسته
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR04_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2506
نویسندگان
شرکت نفت و گاز پارس
دانشجوی دکترای مهندسی نفت- انستیتو مهندسی نفت دانشگاه تهران
دانشجویدکترای مهندسی نفت- پژوهشگاه صنعت نفت
چکیده
در این مقاله مهم ترین ابزارهای نمونه گیری درون چاهی معرفی شده و نحوه کار و تفسیر نتایج آنها در یکی از مخازن گازی جنوب ایران مورد بررسی قرار می گیرد.نمونه گیری درون چاهی معمولاً در زمان حفاری چاه های اکتشافی و توصیفی در میادین در حال توسعه انجام می شود. یکی از روش های رایج در نمونه گیری فرستادن ابزارهای وایرلاین به درون چاه است.مهم ترین ابزارهایی که امروزه در صنعت نفت برای نمونه گیری سیال درون چاهی استفاده می شوند RFT، MDT و XPT هستند. این ابزارها که در واقع هر یک از آنها نوع پیشرفته دیگری است، شامل ادواتی هستند که ابتدا به دیواره چاه می چسبند، سپس یک میله کاوشگر (Probe) تا اندازه محدودی در سازند فرو می رود و به مانند یک سرنگ از یک نقطه مشخص، از سیال مخزن نمونه گیری می کند. این ابزارها علاوه بر نمونه گیری از سیال مخزن، اطلاعاتی را در مورد فشار و دمای سازند، نفوذپذیری سنگ مخزن و سطوح تماس سیالات در مخزن فراهم می آورند.نتایج نشان می دهند که از طریق تست های نمونه گیری درون چاهی علاوه بر به دست آوردن نمونه های سیال مخزن،می توان گرادیان فشار، چگالی سیالات، عمق احتمالی سطح تماس سیالات و نفوذپذیری سنگ مخزن را تخمین زد. همچنین با توجه به هندسه کروی جریان در اطراف نقطه نمونه گیری، داده های فشار-زمان تست با معادلات و روش های معمول که مخصوص جریان شعاعی هستند، قابل تفسیر نیستند.کلیدواژه ها
نمونه گیری درون چاهی، وایرلاین، چاه آزمایی، سطوح تماس سیالاتمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های ایمنی و زیست محیطی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کمک تکنیک هازن
- بررسی هیدرودینامیک و زمان اختلاط مخرن همزندار با استفاده از تکنیکهای سرعت سنجی ذرات و القای صفحهای نور فلئورسانس
- کاربردها و چالش های موجود در استفاده از روش تست سازند جهت بررسی خواص استاتیک و دینامیک مخزن
- کاربرد هوش مصنوعی در پیش بینی فرصت های صادرات محصولات صنعت پتروشیمی
- روش های ازدیاد برداشت نفت با استفاده از گاز در میادین فراساحلی: ویژگی ها، نحوه اجرا و شرایط عملیاتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.