کمینه سازی و محاسبهی سه بعدی طول مسیر حفاری با استفاده از متلب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی علوم و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: RESERVOIR04_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 818
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه مطیع

کارشناسی ، دانشکده مهندسی نفت ، دانشگاه امیرکبیر

رسول خسروانیان

استادیار ، هیئت علمی دانشکده مهندسی نفت ، دانشگاه امیرکبیر

چکیده

با توجه به هزینه های زیاد حفر چاههای جهت دار ، بهینه سازی آن از طریق طراحی مسیر مناسب ، ضروری به نظر میرسد.در چاههای جهت دار می توان با در نظر گرفتن طول حفاری به عنوان تابع هدف و با کمینه سازی آن انتظار کاهش هزینه را داشت. در این چاهها بخش های مختلف شامل بخش عمودی، بخشهای مستقیم و بخش های منحنی با تغییر زاویه و جهت وجود دارند که بهینه کردن تمام این عامل ها مستلزم طراحی خوب قبل از شروع می باشد. مرحله طراحی بسیار مهم و پیچیده می باشد که در آن باید تمام جنبه ها لحاظ گردد.با نگاه علمی تر به این صنعت، کارشناسان پی بردند که تنها توسعه و پیشرفت تجهیزات جهت رسیدن به اهداف موردنظر که عمدتاً اقتصادی بوده کافی نیست و بهبود پارامترهای مختلف حفاری می تواند نقش بسزایی در افزایش سرعت حفاری و به تبع آن در کاهش هزینه ها داشته باشد.این بدان معناست که باید محاسبات مسیر حفاری بر پایه محاسبات دقیق ریاضی باشد. برای انجام این محاسبات نرم افزار هایی موجود می باشد که عمدتا گران قیمت می باشند هدف اصلی این پژوهش شناسایی و بررسی مدلهای محاسباتی مختلف و طراحی یک تابع یا عملگر مناسب، مشابه توابع موجود و تلاش برای طراحی یک نرم افزار جدید کاربر پسند در محیط متلب برای کمینه کردن مسیر حفاری و کاهش هزینه های آن است

کلیدواژه ها

کمینه سازی ، مسیر حفاری ، بهینه سازی ، طراحی سه بعدی ، ، حفاری جهت دار، روش انحنای ثابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.