بررسی عوامل مؤثر در سوراخ شدن لولههای حفاری (Washout) و ارائه راهکارهای رفع آن
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی علوم و صنایع وابسته
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR04_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3374
نویسندگان
دانشجوی رشته مهندسی نفت – دانشگاه آزاد اسلامی عالیشهر
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی عالیشهر
چکیده
با توجه به اینکه هزینه ی حفاری یک چاه بسیار زیاد است، لذا شوئیدگی و سوراخ شدن لوله های حفاری و در نهایت شکست در رشته ی حفاری می تواند تأثیر بسیار زیادی بر افزایش این هزینه ها داشته باشد.خستگی عادی ترین علت سوراخ شدن لوله های حفاری و در نهایت شکست آنها است، که اغلب در سطح لوله ها، مثل بریدگی ها و خط های ناشی از چرخیدن لوله در لوله گیر، پارگی های سطحی ناشی از چرخیدن لوله در لوله گیر و یا وجود خوردگی های عمیق در سطح درونی لوله، رخ می دهد.خستگی در رشته حفاری به صورت رشد ترک های خستگی ظاهر می شود، همواره ترک های ناشی از خستگی، از سطح شروع شده و به داخل رشد می کنند تا باعث شوییدگی و سوراخ شدن رشته ی حفاری شوند، درصورتیکه افت فشار ناشی از سوراخ شدگی تشخص داده نشود، رفته رفته ترک رشد کرده و باعث قطع لوله می شود.تنش های محوری و تمرکز این تنش ها باعث تشدید ترک ها و منافذ ایجاد شده گشته و باعث خوردگی آنها می شود. نواحی که تحت تاثیر تنش بیشتری قرار دارند، سریعتر خورده می شوند. به همین علت لوله های حفاری که درست بالای لوله های وزنه قرار دارند، سریعتر خورده می شوند. گل حفاری با نیروی زیاد از داخل این منافذ عبور کرده و خاصیت فرسایندگی سیال، فلز را سائیده و سوراخ را بزرگ و ابعاد آن را صاف و گرد می کندکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.