شبیهسازی پدیده درست کردن رسوب آسفالتین در شرایط ساکن
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی علوم و صنایع وابسته
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR04_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 858
نویسندگان
دانشجوی رشته مهندسی نفت – دانشگاه آزاد اسلامی عالیشهر
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی عالیشهر
چکیده
در این مقاله نتایج آزمایشگاهی شرایط تشکیل آسفالتین در دو حالت نخلیه طبیعی از مخزن و تزرق گاز به آن در شرایط ایستا با استفاده از بسته نرم افزاری «WINPROP» که محصول شرکت کانادایی «CMG» می باشد شبیه سازی شده است. بسته نرم افزاری، مذکور براساس مدل جامد و با استفاده از معادلات حالت کار می کند. در این بررسی معادله حالت پنگ رابینسون به کار گرفته شده است. موفقیت این روش براساس شکستن سنگین ترین جزءء سیال به دو جزء رسوب شونده و غیررسوب شونده می باشد. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان می دهد که حجم مولی و فوگاسیته عنصر رسوب شونده تأثیر بسیاری در پیش بینی مقدار تشکیل رسوب آسفالتین دارد. در بررسی حساسیت های مدل مشخص گردید که در حالت تخلیه طبیعی پارامتر شیفت حجم عنصر رسوب شونده در میزان تشکیل آسفالتین در تمامی فشارهای مورد آزمایش موثر می باشد و پارامتر ضریب تأثیر متقابل بین جزء رسوب شونده و عناصر سبک در فشارهای زیرنقطه اشباع تأثیرگذار است. در حالت تزریق گاز، ضریب تأثیر متقابل در پیش بینی فشار اشباع و درصد وزنی تشکیل رسوب مؤثر می باشد، با فرض ثابت بودن دمای سیستم تشکیل رسوب آسفالتین تحت تأثیر دو پارامتر فشار سیستم و درصد مولی سیال است. پارامتر شیفت حجم جزء آسفالتین مهمترین عامل در شبیه سازی اثر فشار می باشد. پارامتر ضریب تأثیر متقابل بر روی نتایج محاسبات در فشارهای زیر اشباع تأثیرگذار بوده و مهمترین عامل در شبیه سازی اثر درصد مولی سیال می باشدکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های ایمنی و زیست محیطی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کمک تکنیک هازن
- بررسی هیدرودینامیک و زمان اختلاط مخرن همزندار با استفاده از تکنیکهای سرعت سنجی ذرات و القای صفحهای نور فلئورسانس
- کاربردها و چالش های موجود در استفاده از روش تست سازند جهت بررسی خواص استاتیک و دینامیک مخزن
- کاربرد هوش مصنوعی در پیش بینی فرصت های صادرات محصولات صنعت پتروشیمی
- روش های ازدیاد برداشت نفت با استفاده از گاز در میادین فراساحلی: ویژگی ها، نحوه اجرا و شرایط عملیاتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.