بررسی اثر شکل مقطع دایک بتنی در کاهش بار انفجار روی مخازن بتنی هیدروکربوری رو زمینی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی علوم و صنایع وابسته
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR04_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 899
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند
کارشناس ارشد سازه، دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تبریز
چکیده
در حوزه صنعت انرژی و اقتصاد کلان جامعه، صیانت از منابع و ذخایر به عنوان یکی از ضروریات مهم و استراتژیک مطرح است. زیرا درآمدهای پتروشیمی و پالایشگاهی به گونه ای است که حتی نوسانات قیمت آنها از طریق تاثیر بر درآمدهای ناشی از صدور، بر روند فعالیت های اقتصادی کشور تاثیر قابل ملاحظه ای دارد. با پیشرفت روزافزون صنایع پتروشیمی و علوم مهندسی و به تبع آن سهولت نسبی در ساخت سازه های روزمینی توجه بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به ساخت و مقاوم سازی سازه های روزمینی از جمله مخازن روزمینی معطوف شده است. در این مطالعه با هدف بهینه سازی، به تعیین دایک بتنی با شکل مقطع ایده آل پرداخته می شود، بنابراین دایک بتنی در 4 مدل، با مقاطع هندسی متداول (ذوزنقه متساوی الساقین، ذوزنقه قایم الزاویه، مثلث قایم-الزاویه و مستطیلی)که مخزن را احاطه نموده اند، توسط نرم افزارAUTODYN از مجموعه نرم افزارهای ANSYS مدل سازی شده است. سپس با مقایسه میزان آسیب و حداکثر فشار برخوردی وارد شده بر مخزن ناشی از موج انفجار در هریک از این مدل ها، سطح عملکرد دایک ها بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که دایک بتنی با مقطع ذوزنقه ای متساوی الساقین عملکرد مناسب تری در کاهش ضربه و آسیب مخزن نسبت به سایر دایک ها داشته استکلیدواژه ها
دایک بتنی، مخازن هیدروکربوری، بار انفجار، صنایع پتروشیمیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.