بررسی اهمیت و ضرورت پدافند غیر عامل در آمایش مناطق ساحلی مطالعه موردی: شهرساحلی بندرعباس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در علوم دریایی
  • کد COI اختصاصی: NCPDMS01_384
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی زارعی

دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

مصطفی بهادری

دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، پیام نور مرکز رضوانشهر صدوق یزد

اسماعیل ذاکری مینابی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، پیام نور مرکز اردکان

چکیده

امروزه پدافند غیرعامل یکی از موثرترین روش های دفاعی در مقابل تهدیدات خارجی است که کاهش آسیب پذیری زیرساخت های مهم، مراکز حساس حیاتی و پایداری ملی را نیز به همراه دارد. ایران با توجه به دارا بودن موقعیت استراتژیک سواحل جنوب نیازمند تمهیدات دفاعی ویژه ای برای حفاظت از تمامیت ارضی، منابع اقتصادی و قلمرو سیاسی کشور است. تسلط ایران بر تنگه هرمز تهدیدی برای منافع بیگانگان تلقی شده و در مقابل تهدیداتی را برای ایران ایجاد کرده است. در این پژوهش تلاش گردید تا اطلاعات مورد نیاز از طریق مطالعات کتابخانه ای، اینترنت و مراجعه حضوری جمع آوری شود و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. به منظور ارائه برنامه راهبردی مدیریت آمایش سرزمینی مناطق ساحلی با ضرورت رعایت پدافند غیر عامل، روابط میان امنیت و برنامه ریزی در سواحل منطقه مورد مطالعه شناسایی شد و بر اساس آن ملاحظات امنیتی و آمایش سرزمینی سواحل و بنادر جنوب کشور تعیین گردید. بنابراین مطالعه حاضر ضمن تبیین این گونه ملاحظات در برنامه ریزی آمایش سرزمین به بررسی اهمیت و ضرورت پدافند غیر عامل ب ا توجه به ساختار جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در آمایش سرزمینی شهر ساحلی بندرعباس پرداخته است. در نهایت راهبردهای جامع مدیریتی مبتنی بر معیارهای پدافند غیر عامل و آمایش سرزمینی برای مناطق ساحلی ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

آمایش سرزمین، پدافند غیر عامل، شهرهای ساحلی، شهر بندرعباس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.