راهکارهای ارتقای بیمه شناورهای غیرکنوانسیونی با مطالعه موردی بنادر خرمشهر و آبادان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در علوم دریایی
  • کد COI اختصاصی: NCPDMS01_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حمل و نقل دریایی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

حسن بهارلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حمل و نقل دریایی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

با توجه به اینکه درصد قریبی به ٩۵ % تجارت بین المللی از راه دریا صورت می گیرد و حمل و نقل دریایی نسبت به انواع مدهای حمل و نقل از جمله ریلی ، هوایی ، زمینی و لوله ای ، از نظر ظرفیت حمل ، زمان حمل ، حجم بالای حمل و از همه مهمتر از نظر هزینه حمل نسبت به سایر روشهای حمل از اهمیت ویژه ا ی برخوردار بوده و مقرون بصرفه می باشد و اینکه چون در حالت کلی کلیه شناور هایی که در این زمینه مشغول به فعالیت می باشند، به دو دسته شناورهای کنوانسیونی و شناور های غیر کنوانسیونی تقسیم پذیر می باشد، که در واقع سهم تجارت بین المللی دریایی به وسیله شناورهای غیرکنوانسیونی در برابر شناورهای کنوانسیونی به اندازه ای است که به سهولت قابل چشم پوشی می باشد. شناورهای غیرکنوانسیونی بدلیل ساختار سنتی بدنه و سایر ویژگی های آنها ، اغلب در سفرهای ساحلی کابوتاژ بسر برده و احتمال آسیب پذیری آنها نسبت به شناورهای کنوانسیونی در امر دریانوردی خیلی بالاتر است که اغلب شرکت های بیمه ای به دلایلی از بیمه کردن این نوع از شناورها امتناع می ورزند. در حال حاضر مالکان شناورها با بیمه کردن آنها هیچ ریسکی نسبت به انجام سفر یا مخاطرات دریایی از قبیل خداخواست ها و.... ندارند چون در حال حاضر خود شناور ، کالای موجود در آن و هم چنین مسافرین و خدمه موجود در شناور تحت پوشش بیمه که توسط شرکت های بیمه ای ارائه می گردند قرار می گیرند. امروزه کلا صاحبان شناورها با بیمه کردن آنها از مقدار ریسک و خسارات منتظره در قبال آنها می کاهند که این بیمه کردن شناورها حاصل قردادی است که بین صاحب کشتی مالک شناور یا نماینده قانونی آن با شرکت بیمه یا نماینده قانونی آن شرکت که اغلب بوسیله افراد واسطه که به آنها دلال هم می گویند ، پیوند زده می شود. پژوهش حاضر سعی در بررسی و ارائه راهکارهای مناسب جهت ارتقای بیمه شناورهای غیرکنوانسیونی در بنادر مورد مطالعه با استفاده از مطالعه متون، تئوری ها و مصاحبه با مالکان این شناورها و مالکان شرکت های بیمه ای داشته و درپایان استنتاج کرد که شرکت های بیمه ای این شناورها را به دلایلی ازجمله ایمنی شناور ، پایین بودن مهارت خدمه ، ساختار بدنه ، قابل اعتماد نبودن این شناورها در امر دریانوردی و . . . به میزان کم تحت پوشش بیمه قرار می دهند. که در واقع ریسک بیمه کردن این شناورها از نطر شرکت های بیمه ای خیلی بالاست و تفاوت فاحشی با ریسک بیمه کردن شناورها کنوانسیونی دارند.

کلیدواژه ها

بیمه دریایی، شناورهای غیرکنوانسیونی، شرکت های بیمه ای، بنادر خرمشهر وآبادان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.