الگوریتم های آشکارساز ناهنجاری در تصاویر فراطیفی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در علوم دریایی
  • کد COI اختصاصی: NCPDMS01_280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 870
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد انصاری نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پدافند غیر عامل دانشگاه صنعتی مالک اشتر

حمید دهقانی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

احمد زوارتربتی

دانشجوی دکتری مهندسی برق مخابرات دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

امروزه از سنجش از دور به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای جمع آوری داده در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات یاد میشود. پیشرفت های سریع در حوزه فن آوری رایانه و افزایش منابع تولید تصاویر ابرطیفی، موجب استفاده هرچه بیشتر دانشمندان و محققین حوزه پردازش تصویر جهت انجام تحقیقات در حوزه کشف و شناسایی خودکار اهداف گردیده است. از جمله مهمترین روش های آشکار سازی هدف، فیلتر منطبق و آشکار سازی ناهنجاری است. آشکارسازی ناهنجاری یک نوع خاص از آشکار سازی هدف می باشد که در آن از اطلاعات قبلی در مورد ویژگی های طیفی و مکانی هدف مورد نظر استفاده نمی شود. هدف در آشکار سازی ناهنجاری، شناسایی پیکسل هایی در ماتریس مجموعه داده هاست که تفاوت های زیادی با پس زمینه دارند. در این مقاله، ارزیابی و بررسی هایی روی الگوریتم های آشکارساز ناهنجاری RX و NRX و MRX و CRX و LPDT و UTD و RX-UTD و MaxMin و SBAD انجام گرفته است که قادر به آشکارسازی ناهنجاریها از پس زمینه، بر پایه مشخصه طیفی اهداف هستند. نتایج نشان می دهد از بین الگویتم های ذکر شده، الگوریتم CRX دارای عملکرد بهتری نسبت به سایر الگوریتم ها در آشکارسازی ناهنجاری است. معیار ROC به منظور ارزیابی عملکرد الگوریتم ها در این مقاله استفاده شده است

کلیدواژه ها

ابرطیفی، آشکارسازی ناهنجاری، RX ، معیار ROC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.