ارزیابی مناطق حساس محیط زیستی جزیره هندورابی با تحلیل سلسله مراتبی چند معیاره
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در علوم دریایی
- کد COI اختصاصی: NCPDMS01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 715
نویسندگان
اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان
چکیده
جزیره هندورابی و سواحل آن بعنوان یکی از مناطق حساس دریایی کشور به لحاظ بکر بودن، داشتن جاذبه های طبیعی نظیراکوسیستم های مرجانی، زیستگاه پرندگان آبزی و کنار آبزی، محل تخم گذاری لاک پشتان دریایی و زیستگاه عقاب ماهگیر از پتانسیل بالایی برخوردار می باشد. این مقاله در محدوده جزیره هندورابی و آبهای ساحلی آن تا عمق ۱2 متر با مساحت ٧۴کیلومتر مربع و با هدف تعیین مناطق حساس محیط زیستی به انجام رسیده است. به همین منظور از بررسی مراجع مختلف داخلی و خارجی 6 معیار اصلی و ۱0 زیر معیار برای انتخاب مناطق حساس جزیره هندورابی برگزیده شد. سپس معیارها و زیر معیارهای برگزیده به طور جداگانه از طریق تحلیل سلسه مراتبی وزن دار شدند. و اولویت آنها مشخص گردید. و ضرایب تعیین شده به صورت مدل ریاضی برای گزینش لکه های حساس ارائه گردید. برای تمامی زیر معیارهای برگزیده شاخص هایی متناسب با ویژگی های محدوده مورد مطالعه که قابلیت تبدیل شدن به نقشه را داشتند تعریف شد. نقشه ها به محیط GIS وارد و از هر یک نقشه های فاصله متناسب با آن شاخص تهیه گردید. در نهایت با وارد کردن مدل ریاضی تهیه شده پهنه های حساس در جزیره هندورابی شناسایی شد. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص گردید محدوده حساس محیط زیستی جزیره هندورابی در بخش شرقی جزیره تا جنوب جزیره و بخش غربی جزیره هندورابی با مساحتی حدود 0۱ کیلومترمربع 0۱۱۳ هکتار به دلیل حضور مرجانها، مکانهای تخم گذاری و حضور لاک پشتان دریایی، وجود آبزیان و خارپوستان دریایی، نرمتنان و پرندگان آبزی و کنار آبزی و عقاب ماهیگیر قرار گرفته است.کلیدواژه ها
ارزیابی، مناطق حساس، جزیره هندورابیمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.