انتخاب روش حفاری برای تونل های شهری با تکیه بر مشخصات ژئوتکنیکی مسیر تونل (مطالعه موردی خط 1 متروی اهواز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه عمرانی کلانشهرها با رویکرد سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CDLCFI01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد خواجوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه ارشد عمران، شوشتر، ایران

جمشید سلحشور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه ارشد عمران، شوشتر، ایران

چکیده

با تو جه به گسترش روش حفاری مکانیزه در ایران، لزوم انتخاب صحیح ما شین حفار از جمله مهم ترین موارد تأثیر گذار بر پیشروی پروژه های تونلی در محیط های شهری می باشد، زیرا این عامل تأثیر زیادی بر عملکرد ماشین، استهلاک ابزار های بر شی، عوارض جانبی در سطح ز مین (هم چون پدیده نشست و بالازدگی) و هزینه های نا شی از این موارد دارد. از جمله ا ین پروژه ها می توان به پروژه خط یک متروی اهواز اشاره کرد که به طول 23 کیلومتر، طولانی ترین خط متررو در کلانشهر اهواز می باشد. با توجه به مسیر طولانی پروژه و عوامل خاص ژئوتکنیکیمسیر تونل و همچنین عبور قسمت اعظم پروژه از زیربا فت شهری، روش حفاری مکانیزه از نوع (متعادل کننده فشار زمین) EPB انتخاب گردید. در این مقاله مطالعه ای در مورد دلایل فنی انتخاب روش حفاری برای مسیر این پروژه براساس مشخصات ژئوتکنیکی مسیر تونل مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مترو، تونل، حفاری مکانیزه، EPB ، مشخصات ژئوتکنیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.