بررسی روند بافت فرسوده در شهر اردبیل
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه عمرانی کلانشهرها با رویکرد سرمایه گذاری
- کد COI اختصاصی: CDLCFI01_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1181
نویسندگان
استادیار دانشگاه پیام نور اردبیل- دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
امروزه در فرهنگ معماری و شهرسازی ما، این اصل را پذیرفته و بدیهی است که ضرب آهنگ حیات شهر را مردمان ساکن در شهر با اندیشه، فعالیت، اقتصاد و مناسبات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی شهر با دیدی ابزاری مورد توجه قرار گرفته است و نه به عنوان عناصر اصلی و تار و پود بافت شهری بافت های قدیم نیاز به تداوم حیات دارند و ارتقای کیفیت اجتماعی در آن ها باید مورد توجه قرار گیرد و این امر در گروه روزآمد کردن آنها با دید هویت فرهنگی است (ارژنگی، 1391) روش تحقیق این پژوهش روش توصیفی و استدلالی و تحلیلی و استنباطی است و برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است که در آن به ارزیابی ساختار فیزیکی بافت قدیم پرداخته شده است که با انواع بافت های شهری و مزایا و معایب این بافت ها آشنا شده و به حفاظت بافت های فرهنگی و نوسازی آنها راه حلی اندیشیده شود. یافته های این مقاله بیانگر آن است که شهر اردبیل حدود 2 درصد از مساحت بافت فرسوده و قدیمی کشور را به خود اختصاص داده است. لذا با توجه به این که شهر اردبیل به دلیل نداشتن شرایط مناسب جغرافیایی اقتصادی و برخی شرایط طبیعی مانند سیل و زلزله اثراتی را در شهر گذاشته و باعث فرسوده شدن بافت شهری شده است و خدمات شهری در آن حد مطلوب نیست که بتواند این بافت های فرسوده را ترمیم کند و این معضل را سامان دهد.کلیدواژه ها
بافت شهری، بافت فرسوده و قدیم اجتماع، فرهنگ، مداخله دربافت، بهسازی، نوسازیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.