ارائه روشی برای بازیابی مستندات متنی در طراحی آنتولوژی نیمه اتوماتیک پزشکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری و مدیریت دانش با محوریت اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: KMTTORBAT01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدسیه شهمیرزادی

کارشناس کامپیوتر دانشگاه علوم پزشکی سمنان، کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

مهدی شادنوش

موسسه تحقیقات صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران، ایران

چکیده

یکی از چالشهایی که نظامهای اطلاع رسانی پزشکی کنونی با آن روبرو هستند امکان بازیابی مدارک نامرتبط هنگام جستجو و عدم تعامل بین نظامهای مختلف بهداشت و سلامت است. برای رفع این چالشها، آنتولوژی یا هستی شناسی بعنوان یکی از اجزای وب معنایی(وب3) ارائه شد. امروزه نقش و کاربرد هستی شناسی ها در سیستم های مبتی بر دانش بسیار قابل توجه است. هستی شناسی ها با فراهم کردن روابط معنایی بین مفاهیم پزشکی، باعث افزایش دقت در ذخیره سازی منابع دانش شده و به همان اندازه بازیابی دانش مرتبط عملی تر خواهد شد. خوشه بندی به عنوان یک روش آماری مطلوب، ابزاری است که می تواند در تحلیل داده های پزشکی مورد استفاده قرار گیرد .اما گاهی با استفاده از الگوریتم های خوشه بندی متفاوت، نتایج متفاوتی بدست می آید و مستندات درون خوشه های بدست آمده نیز ارتباط معنایی لازم را با هم ندارند. برای حل این مشکلات ما هسته آنتولوژی، مانند وردنت را به عنوان دانش پس زمینه، درون فرایند خوشه بندی مستندات متنی جایگذاری نمودیم و از ترکیب طبقه بندهای SVM وFocused Crawling استفاده کردیم.

کلیدواژه ها

آنتولوژی ، خوشه بندی ، دانش پس زمینه ، ماشین بردار پشتیبانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.