مروری بر کاربردهای نوین تکنیک های محاسبات نرم و داده کاوی نرم در بیوانفورماتیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
  • کد COI اختصاصی: AEBSCONF02_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز عباسی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات گرایش سیستم های اطلاعات پیشرفته، دانشگاه پیام نور مرکز تهران غرب

چکیده

در این مقاله، ابتدا به معرفی روش های اصلی محاسبات نرم از جمله منطق فازی، شبکه های عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک، سپس به کاربرد آنها در مباحث بیوانفورماتیک پرداخته شده است . مسائل اصلی در بیوانفورماتیک مانند پیش بینی ساختار پروتئین، مرتب سازی چندتایی، نتیجه گیری در مورد تکامل نژادی و موارد دیگر، بیشتر به صورت NP سخت هستند. محاسبات نرم، تکنیک هایی را ارائه می دهد که به طور ویژه برای رسیدن به نتایج سودمند و با کیفیت خوب مناسب هستند. هم چنین، محاسبات نرم می تواند برای رفع عدم قطعیت و ابهامات داده ها در مسائل بیوانفورماتیک به کار آید. در پایان تعریف جدیدی از داده کاوی نرم ارائه شده است. به تازگی استفاده از روش های محاسبات نرم برای حل مسائل بیوانفورماتیک، توجه پژوهشگران را به دلیل توانایی آنها در کنترل عدم دقت، عدم اطمینان در فضاهای جستجوی بزرگ و پیچیده به خود جلب کرده است.

کلیدواژه ها

بیوانفورماتیک، محاسبات نرم، شبکه عصبی مصنوعی، منطق فازی، الگوریتم ژنتیک، داده کاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.