بیودیزل، انرژی و کاهش آلاینده های محیط زیست

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی برنامه ریزی،حفاظت،حمایت از محیط زیست وتوسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD02_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

المیرا یزدانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه علم و فناوری مازندران

آرش کامران پیرزمان

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه علم و فناوری مازندران

نوشین قلی پور زنجانی

استادیار گروه پژوهشی پتروشیمی پژوهشگاه استاندارد

امیرحسین محمدی

استاد دانشگاه پاریس تک، فرانسه و دانشگاه کوازولو-ناتال، دوربان، آفریقای جنوبی

چکیده

تجدیدناپذیر بودن سوخت های فسیلی و اثرات آنها در تولید گازهای گلخانه ای و متعاقباً آلودگی هوا و پدیده هایی مانند گرمایش زمین، محققین را به جایگزینی آنها با سوخت های زیستی نظیر بیودیزل، بیواتانول، بیومس، و ... که تجدیدپذیر بوده و دارای کمترین اثرات زیست محیطی باشند، ترغیب نموده است. در حال حاضر، سوخت زیستی بیودیزل به دلیل مزایای زیست محیطی و شباهت برخی خصوصیات آن با نفت گاز به عنوان جایگزینی مناسب برای سوخت های فسیلی مورد توجه می باشد. در این پژوهش در ابتدا به اهمیت سوخت های زیستی، معرفی بیودیزل، منابع و روش های تولید آن، مزایا، معایب و اثرات آنها بر مسائل زیست محیطی پرداخته شده و در انتها، انواع کاتالیست های تولید این سوخت به طور جامعی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته اند. بررسی ها نشان می دهد با مدیریت مواد زاید و پسماند که مقدار آنها بسیار زیاد است، آلودگی محیط زیست به مقدار زیادی کاهش می یابد. استری کردن روغن های خوراکی با پسماند و ضایعات روغن، شامل دو فرآورده اصلی گلیسیرین و بیودیزل است که هر دو کاربردهای زیست محیطی مناسبی دارند. گلیسیرین در صنایع بهداشتی، نساجی، چاپ، تولید تایر و ... کاربرد دارد و بیودیزل نیز با افزوده شدن به سوخت دیزل، میزان آلاینده ها و گازهای گلخانه ای را کاهش می دهد. در بررسی کاتالیست های مورد استفاده در تولید بیودیزل، کاتالیست های آنزیمی با صرف نظر کردن از هزینه تهیه آنها، به دلیل تجدیدپذیر بودن و اثرات زیست محیطی کمتر نسبت به کاتالیست های اسیدی و بازی، قابل توجه هستند. همچنین فرآیند فوق بحرانی به دلیل عدم نیاز به کاتالیست و جداسازی دو فاز گلیسیرین و بیودیزل و قابلیت بازیافت الکل، که در نهایت منجر به کاهش اثرات زیست محیطی می شود حائز اهمیت است.

کلیدواژه ها

محیط زیست، سوخت های فسیلی، مواد پسماند، بیودیزل، گازهای گلخانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.