پیش بینی آماری آغاز و خاتمه یخبندان درایستگاههای همدیدی استان سمنان (بمنظور جلوگیری از خسارت های محصولات کشاورزی)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی برنامه ریزی،حفاظت،حمایت از محیط زیست وتوسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: PCEPSD02_135
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 549
نویسندگان
عضو هیئت علمی پژوهشکده هواشناسی
کارشناس ارشد هواشناسی کشاورزی ایستگاه شاهرود
ریاست هواشناسی ایستگاه شاهرود
چکیده
یکی از مهمترین عوامل خسارت زا بر تولیدات کشاورزی پدیده سرما و یخبندان است. به سبب آسیب های ناشی از پدیده یخبندان پتانسیل تولید بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی در مناطق آسیب پذیر کشور کاهش می یابد. تاریخ رخداد اولین دمای صفر درجه در پاییز و آخرین رخداد آن در بهار به لحاظ کشاورزی دارای اهمیت زیادی می باشند. در این مقاله داده های دمای کمینه روزانه 5 ایستگاه همدیدی (سمنان، شاهرود، گرمسار، دامغان و بیارجمند) پس از استخراج و آزمون های آماری تاریخ های زودترین و دیرترین آغاز و خاتمه یخبندان مورد بررسی قرار گرفت. جهت ارائه یک پیش بینی آماری ابتدا تاریخ های وقوع با استفاده از نرم افزار Mini Tab بر توزیع های آماری مختلف برازش داده شد و توزیع نرمال به عنوان بهترین توزیع انتخاب گردید. سپس، احتمالات مختلف برای سری های آغاز و خاتمه سرما و یخبندان محاسبه گردید. نتایج نشان می دهد احتمال رخداد یخبندان در فصل پاییز به مراتب بیش تر از بهار می باشد. احتمال وقوع 25 درصد برای آغاز یخبندان در پاییز و 75 درصد برای خاتمه یخبندان در بهار برای کاربری کشاورزی مناسب ارزیابی شد. بر این اساس، آغاز یخبندان برای ایستگاه های همدیدی سمنان، شاهرود، گرمسارف دامغان، بیارجمند به ترتیب 1 آذر، 24 آبان، 1 آذر، 23 ابان، 21 ابان و خاتمه یخبندان را هم به ترتیب 24 اسفند، 7 فروردین، 21 اسفند، 13 فروردین، 5 فروردین استخراج گردید.کلیدواژه ها
آغاز یخبندان، پیش بینی اماری، خاتمه یخبندانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.