بررسی تطبیقی ساختمانهای صفر انرژی و معماری پایدار( نمونه ی موردی خانه های مسکونی شهر یزد)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS04_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1783
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه دالوند

کارشناسی ارشد معماری موسسه غیرانتفاعی دانش پژوهان

شیرین طغیانی

استادیار،مدیر گروه کارشناسی ارشدمعماری،دکترای شهرسازی علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ( واحد نجف آباد)

نگار دالوند

دانشجوی کارشناسی ارشد شهر سازی کارشناس معماری(علم و صنعت)دانشگاه آزاد اسلامی( واحد تهران مرکزی)

چکیده

در دوره معاصر با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی از یک سو و افزایش مشکلات ناشی از سوی دیگر، توجه به مباحث توسعه ی پایدار دراولویت سیاستهای کشورهای توسعه یافته قرار گرفته است. توسعه پایدار عرصه نوینی است که همزمان هم سیاست و فرهنگ را مورد توجه قرار می دهد و هم بر رونق اقتصاد ، تجارت و صنعت تاکید می ورزد، هم از محیط زیست و همزیستی با طبیعت و هم از حقوق برابر انسانها حمایت کرده است. یکی از مباحثی که توسعه ی پایدار به دنبال آن می باشد توجه به مباحث انرژی و مصرف بهینه ی آن و کاهش تبعات زیست محیطی حاصل از آن می باشد.ساختمانهای صفر انرژی که امروزه مطرح می گردند یکی از مصادیق معماری پایدار با رویکرد مصرف انرژی صفر و آلاینده های کربن صفر می باشند که در مباحث معماری و شهرسازی مطرح شده است.مقاله ی حاضر که بر اساس اسناد و مطالعات کتابخانه ای و مشاهدات میدانی و تجزیه و تحلیل کالبدی آن (خانه های یزد) تهیه شده است و هدف آن بررسی انطباق اصول حاکم بر خانه های قدیمی یزد به عنوان نمونه ی موردی، خانه های صفر انرژی با معیارهای توسعه ی پایدار (اکولوژیکی) می باشد. نتیجه اینکه اصول حاکم بر این خانه ها می توانند با رویکردهای مختلف در غالب مصالح و تکنولوژیهای جدید و .... در خانه های جدید مورد استفاده قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

صفر انرژی، معماری پایدار، خانه های مسکونی یزد، اکولوژیک، انرژی خورشیدی غیر فعال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.