کاربرد سوپر جاذبهای زئولیت، کود دامی و پودر لاستیک در توسعه پایدارکشاورزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS04_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 861
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بیروتی

کارشناسی ارشد منابع طبیعی، پژوهشکده زیستمحیطی زندهرود

امیرمسعود سامانی مجد

کارشناسی ارشد مهندسی آب و محیطزیست، پژوهشکده زیستمحیطی زندهرود

سعید سامانی مجد

کارشناسی ارشد مهندسی محیطزیست، پژوهشکده زیستمحیطی زندهرود

مجید افیونی

دکترای خاک شناسی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

کشور ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک بوده و همواره با مشکل کم آبی مواجه است. از آنجا که بیش از 90 درصداز مصارف آب در کشور ما به بخش کشاورزی اختصاص یافته است، اعمال مدیریت صحیح و بکارگیری فنون پیشرفته به منظور حفظ ذخیره رطوبت خاک و افزایش ظرفیت نگهداشت آب در آن از جمله اقدامات مؤثر برای افزایش بازده آبیاری و در نتیجه بهبود بهره برداری از منابع محدود آب کشور است. یکی از راهکارهای استفاده بهینه از منابع آب و حفظ آن، استفاده از مواد جاذب رطوبت است. بدین منظور در تحقیق حاضر، تأثیر اختلاط زئولیت، کود دامی و پودر لاستیک بر افزایش بازدهی آب کشاورزی و پارامترهای هیدرولیکی خاک و پارامترهای رشد گیاه ذرت مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت بلوک کامل تصادفی و به شکل فاکتوریل با 48 تیمار و در 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل زئولیت، کود دامی و پودر لاستیک بودند. تیمارهای شاهد نیز بدون اضافه کردن این مواد در نظر گرفته شد. برای زئولیت 20 و 40 گرم بر کیلوگرم خاک و برای کود دامی و پودر لاستیک، هر کدام دو سطح 10 و 20 تن در هکتار ، سه سطح 10در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد زئولیت، پودر لاستیک و کود دامی باعث افزایش طول ساقه گیاه، افزایش وزن تر،افزایش وزن خشک و حفظ رطوبت بیشتر خاک شده است. استفاده از این جاذبهای رطوبتی می تواند در خدمت توسعه پایدار کشاورزی و حفظ منابع زیستی برای آیندگان باشد.

کلیدواژه ها

زئولیت، پودر لاستیک، کود دامی، جاذب رطوبت خاک، وزن تر گیاه، وزن خشک گیاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.