تحلیل مقایسه ای شاخصهای خشکسالی به منظور پهنه بندی مکانی زمانی این فراسنج نمونه موردی استانهای قزوین همدان و زنجان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_319
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله یوسفی رامندی

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه خوارزمی

رضا ابراهیمی

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه یزد

کوکب شاهقلیان

دانش اموخته کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

تغییرات اقلیمی یکی از مشخصترین وبزرگترین عوامل تهدید کننده سیاره زمین در ابتدای قرن بیست ویک است که در سال های اخیر باعث بروز مشکلات زیاد ی از جمله خشکسالی شده است .خشکسالی یکی از مشخصترین مخاطرات محیطی می باشدکه بر روی محیط اکولوژی ،هیدرولوژی ،هواشناسی وزمین شناسی وکشاورزی موثر است(ویلهایت، 1992 ). این پدیده یک ناهنجاری زمانی است که اغلب به صورت یک تفرقه میان موج گرمایی وخشکسالی است (لانگ و والاس، 1987 ). خشکسالی را حادثه ی ا بلایای طبیعی می دانند که درطی دوره هایی از سال اتفاق افتاده وباعث کاهش محصولات کشاورزی تولیدی وفقدان آن می باشد(فائو، 1998 ). خشکسالی به کندی شروع می شود و دارای طبیعت پنهانی است که مدت زمان وقوع آن طولانی بوده و در نتیجه خسارت های ناشی از آن در بخش های مختلفی مانند کشاورزی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی بصورت تدریجی ظاهر می شود تعریف دقیق خشکسالی بسیار دشوار است، ممکن نبودن ارائه تعریفی جامع از خشکسالی که در تمامی شرایط صدق داشته باشد، به نوبه خود دشواری های فراوانی را برای سیاست گذاران و برنامه ریزان در شناخت و برنامه ریزی مؤثر به منظور مقابله با خشکسالی در مقایسه با سایر بلایای طبیعی ایجاد کرده است IFAS, 2008

کلیدواژه ها

خشکسالی ، شاخص ، پهنه بندی ، درون یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.