کشاورزی ارگانیک آینده محتوم کشاورزی، موانع و راهکارها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ابراهیم نیا

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر مدیریت کشاورزی ابهر ایران

مریم داغستانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر گروه منابع طبیعی ابهر ایران

چکیده

شیوع و گسترش بیماری های تغذیه ای در جوامع و تخریب زیست محیطی حاصل از کشاورزی مرسوم، کارشناسان را بر آن داشت تا به دنبال راهکاری باشند تا سلامتی جامعه انسانی و محیط زیست بیش از پیش حفظ گردد. در نهایت بهترین راه را کشت محصولاتی با استفاده از حداقل موارد افزودنی (انواع سموم دفع آفات، کودهای شیمیایی و ...) یافتند که به کشاورزی ارگانیک معروف گردید. طبق برنامه ریزی های سازمان های بین المللی کشورها می بایست جهت سلامت محیط زیست و جوامع بشری در راستای توسعه کشاورزی پایدار، بر پایه تولید محصولات ارگانیک سیاست گذاری نمایند و کشور ما نیز از این مسئله مستثنی نبوده و برای عقب نماندن از این قافله جهانی و توان رقابت در عرصه تجارت محصولات کشاورزی و سلامت جامعه ملزم به اجرای این سیاست ها می باشد. اما محصولات کشاورزی مرسوم هر چند کیفیت محصولات ارگانیک را ندارند اما به سبب تولید بیشتر و ظاهری زیباتر توانسته علیرغم آگاهی نسبی مسئولان، تولید کنندگان و مصرف کنندگان از تبعات استفاده از محصولات مرسوم، چندان رغبتی به خرید این محصولات نشان ندهند. مسئولان خود را متولی تأمین مواد غذایی برای مردم می دانند و تولید کنندگان تصور می کنند که با فروش میزان کم تر محصول سود کافی نصیب آن ها نمی شود. از طرفی مصرف کنندگان علاقه ای به پرداخت هزینه بیشتر برای محصولات کشاورزی ارگانیک ندارند. هدف این مقاله تحلیلی که به روش اسنادی تهیه گردیده به بررسی علل و ارائه راهکارهایی جهت رفع موانع توسعه کشاورزی ارگانیک می پردازد که می توان به آموزش های عمومی و ضمن خدمت تولید کنندگان و مسئولین، تبلیغات رسانه ای برای عموم و اعطای یارانه جهت کاهش قیمت و پایین آوردن هزینه های تولید اشاره نمود

کلیدواژه ها

محصولات ارگانیک ، کشاورزی ارگانیک ، غذای سالم ، موانع ، راهکارها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.