تاثیرعمقهای مختلف کاشت برگیاه اسپرس Onobrychis viciifolia SCOP

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 853
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اسماعیل نیاطالمی

دانش اموخته کارشناسی ارشدمرتعداری دانشگاه فردوسی مشهد

مجید فرج واجاری

رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان

ساناز جعفری

دانشجوی کارشناسی مرتع و آبخیزداری دانشگاه گیلان

شیوا فرهادی

دانشجوی کارشناسی مرتع و آبخیزداری دانشگاه گیلان

چکیده

سبز شدن یکی از مهمترین مراحل فنولوژیک گیاه است. سبز شدن به ظهور گیاهچه در سطح خاک گفته می شود. کاشت عمیق یکی از مهمترین عواملی است که باعث سبز شدن نامناسب گیاهچه میگردند. اسپرس زراعی با نام علمی Onobrychis viciifolia Scop در طول قرن ها در مناطق مختلف جهان از جمله ایران کشت گردیده است و کشاورزان و دامداران برای تعلیف دامهای خود از آن استفاده میکنند. هدف از انجام این تحقیق بررسی کشت گیاه اسپرس در اعماق کشت مختلف است. 91 در - از غلاتی که امروزه در دنیا کشت می شود و از این نظر با جو قابل رقابت است اسپرس می باشد . تحقیق در سال 92 مورد ویژگی تعداد بوته در واحد سطح گیاه اسپرس در شهرستان صومعهسرا براساس کشت در اعماق مختلف برای تولید علوفه صورت گرفت. تعداد پایه های کشت شده در اعماق مختلف مورد بررسی (5/1 ، 3 ، 6 سانتی متری) به ترتیب به تعداد صفر، یک، دو و چهار پایه در متر مربع م یباشد که این اختلاف توسط آزمون توکی در سطح 99 درصد معنی دار بود . هرچقدر اعماق کاشت گیاه اسپرس کمتر باشد تعداد پایه های گیاه اسپرس افزایش م ییابد و بهترین روش کشت بذرپاشی است

کلیدواژه ها

عمق کاشت ، جوانه زنی ، اسپرس ، صومعه سرا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.