نقش ارسشگذاری اقتصادی منابع دریایی در توسعه پایدار دریا محور
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: MEAENRS02_189
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 975
نویسندگان
دکتری اقتصادمنابع طبیعی گروه حقوق و مطالعات راهبردی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تهران ایران
چکیده
ارزشگذاری اقتصادی منابع طبیعی در مطالعات مختلفی بکار گرفته شده است که با توجه به نقاط ضعف و قوت آن، کماکان از ارکان اساسی تصمیم گیری برای حفاظت از منابع طبیعی و گون ههای جانوری است. در تحلی لهای هزینه-فایده بدون دانستن رقم پولی ارزش منابع طبیعی و اکوسیستم ها نمی توان در سیاستگذاری های توسعه در جهت توسعه پایدار قدمی برداشت چراکه پولی شدن ارزش منابع طبیعی منجر به بازاری شدن آن و وارد شدن در ابزارهای سیاستگذاری م یشود. در بخش دریاها و اقیانو سها به دلیل اینکه در روی کره زمین، در ارتباط با یکدیگر هستند و اثرات فعالیت انسانی در یک منطقه ساحلی م یتواند تا کیلومترها دورتر در مناطق دیگر آشکار شود، اهمیت مدیریت یکپارچه سواحل و حفاظت از منابع دریایی و توسعه پایدار دریا محور بسیار با اهمی تتر م یشود. کشورهایی که در زمینه ارزشگذاری اقتصادی منابع دریایی کارهای متعدد و موثری انجام داده اند، قادرند با در نظر گرفتن این ارز شها تصمیمات توسعه ای پایداری در سواحل اتخاذ نمایند. در ایران نیز در سالهای اخیر به این امر مهم اقدام شده است که بیشتر در اکوسیست مهای خشکی ارزشگذاری اقتصادی انجام شده است. به منظور نشان دادن اهمیت ارزشگذاری اقتصادی در توسعه پایدار دریا محور، در این مقاله با تلفیق تعاریف اقتصادی و توسعه پایدار و ارزشگذاری اقتصادی، به اهمیت این ارقام پولی در حفاظت از اکوسیستم های دریایی پرداخته شده که در این راستا به دو مطالعه از ارزشگذاری آبسنگ های مرجانی جزیره کیش و جنگ لهای مانگرو پارک ملی نایبند در استان بوشهر اشاره شده و یک مطالعه حافظت از خوک دریایی در یونان اشاره شده است. نتایج مبین این است که بحث ارزشگذاری اقتصادی و جبران خسارت استفاد هکنندگان این منابع می تواند در حفاظت از آنها و توسعه پایدار نقش اساسی داشته باشد.کلیدواژه ها
ارزش گذاری اقتصادی ، اکوسیستم های دریایی ، توسعه پایدار ، توسعه دریامحورمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.