بررسی اثر پلی اکریل امید بر رواناب و نفوذ آب در اراضی شیب دار مارنی با استفاده از باران ساز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق صابری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حسن احمدی

استاد و مدیر گروه دانشکده آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

برای اعمال مدیریت صحیح بر منابع طبیعی در ایران، لازم است راه کارهای مناسب برای کنترل فرسایش و حفاظت خاک، شناسایی و بهترین گزینه ها برای کنترل آنها به کار گرفته شوند. یکی از روش های نوین کنترل فرسایش خاک و کنترل رواناب استفاده از پلیمر ها می باشد. از این رو این تحقیق به ارزیابی اثر پلیمری به نام پلی اکریل آمید آنیونی در فرایند کنترل رواناب و افزایش نفوذ 4 و 6 میلی ،2 ، پذیری آب به خاک به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از مقادیر مختلف پلی اکریل آمید( 0 9 و 14 درجه در خاک بافت مارن، تحت شدت بارندگی 50 میلی متر بر ساعت به مدت 10 ،7 ، گرم بر متر مربع) و در شیب های 0 دقیقه و در سه تکرار با استفاده از باران ساز و کاسه پاشمان در آزمایشگاه پرداخته شد. نتایج حاکی از آن است با افزایش مقدار شیب میزان رواناب افزایش یافته (تیمار شاهد شیب 0 درجه، 3/509 میلی لیتر رواناب، تیمار شاهد شیب 14 درجه، 540 میلی لیتر رواناب) و میزان نفوذ پذیری کاهش می یابد (تیمار شاهد شیب 0 درجه، 9/69 میلی لیتر نفوذپذیری، تیمار شاهد شیب 14 درجه، 44 میلی لیتر نفوذ پذیری) و همچنین نتایج نشان میدهد که استفاده از ماده پلی اکریل آمید آنیونی در کنترل رواناب و افزایش نفوذ پذیری موثر بوده است. مقدار 4 کیلوگرم در هکتار ماده پلی اکریل آمید آنیونی بیشترین تاثیر را در کنترل رواناب و افزایش نفوذ پذیری داشته است

کلیدواژه ها

پلی اکریل آمید ، رواناب ، نفوذ ، شیب ، باران ساز ، مارن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.