بررسی تاثیر تخریب خاکدانه بر معدنی شدن نیتروژن در یک خاک آهکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال حسن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

احمد گلچین

استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

چکیده

حفاظت فیزیکی مواد آلی در درون خاکدانه ها به عنوان یک عامل مهم کنترل کننده تجزیه و تخریب مواد آلی خاک شناخته شده است زمانی که خاکدانه های بزرگ در اثر شخم یا عوامل دیگر شکسته می شوند، مواد آلی درون آنها و نیز مواد آلی بین خاکدانه های کوچک برای تجزیه در دسترس میکروب ها قرار می گیرند، فرآیند معدنی شدن نیتروژن یکی از مهمترین فرآیندهای چرخه نیتروژن است که بخشی از آن در خارج از سلول های زنده به وسیله آنزیم های برون سلولی و بخشی از آن در داخل سلول های میکروبی زنده انجام می شود.این پژوهش به منظور بررسی تاثیر تخریب خاکدانه بر معدنی شدن نیتروژن در یک خاک آهکی انجام شده است. برای این منظور ما خاکدانه های 4 تا 6 میلی متری یک خاک آهکی را با استفاده از الک جدا کرده و نمونه های 60 گرمی از آن تهیه کردیم سپس این نمونه ها را با استفاده از دستگاه آلتراسونیک در زمان های متفاوت (صفر، 2،4،6،8 و 10 ) دقیقه تحت تخریب قرار داده و به مدت 60 روز تحت انکوباسیون قرار داده و در بازه های زمانی 15 روزه اقدام به نمونه برداری کرده و میزان نیتروژن معدنی شده را اندازه گیری کردیم نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش مدت تخریب و زمان انکوباسیون معدنی شدن نیتروژن افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

خاکدانه ، آلتراسونیک ، معدنی شدن ، خاک آهکی ، انکوباسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.