بررسی اثر تاج پوشش درختان بلوط بر تولید و وضعیت مراتع زیراشکوب مطالعه موردی حوزه بلوران کوهدشت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور علی کرمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد منابع طبیعی مرتعداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

حمیدرضا مهرابی

استادیار گروه منابع طبیعی مرتع داری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

علی آریاپور

استادیار گروه منابع طبیعی مرتع داری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

زهرا علی کرمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیماری های گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

مرتع به عنوان اولین منبع با ارزش تولید علوفه برای دامها محسوب شده و در این میان مراتع مشجر نیز نقش ویژهای را در تعلیف دام های غرب کشور دارا میباشند، لذا جهت بهر هبرداری از مراتع مشجر زاگرس که به عنوان قطب دامداری کشور محسوب میشود بایستی ارزیابی جامعی صورت گیرد. ب ههمین منظور اثر تاج پوشش جنگل های بلوط غرب بر گیاهان مرتعی تحت اشکوب در بلوران کوهدشت لرستان مورد مطالعه قرار گرفت. بارندگی متوسط سالانه 405.2 میلیمتر، پوشش مرتعی غالب آن Aegilops cylindrical پوشش به عنوان شاهد مورد مطالعه قرار گرفت. محل نمونه گیریها به روش سیستماتیک-تصادفی انتخاب شد و در داخل پلاتها به طور تصادفی وزن و ارتفاع گیاهان مورد نظر (Hordeum bulbosum, Vicia Villosa, Avena fatua, Aegilops cylindrical) اندازهگیری شد. برای این کار در زیر تعداد مناسب درخت از هر تیمار تعدادی جست گیاهی (از هر گونه 5 عدد) مشخص گردید و با استفاده از خ طکش ارتفاع گیاهان اندازهگیری شد. سپس هر کدام از جستها از یک سانتی متری خاک قطع و توزین گردید. برای اندازهگیری تراکم تعداد پایه گیاهان در واحد سطح اندازهگیری و محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل ارتفاع و وزن گونههای گیاهی از طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون دانکن انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان میدهد که زی راشکوب درختان بومی بلوط از لحاظ پوشش گیاهی، وضعیت مراتع، حاصلخیزی، تولید و حفاظت خاک در مقایسه با زی راشکوب گونههای درختی کاشته شده غیربومی مخصوصاً سوزنی برگان وخارج تاج پوشش اختلاف معنی دار دارد

کلیدواژه ها

بلوط ، وزن خشک ، ارتفاع ، تراکم ، سوزنی برگان ، خارج تاج پوشش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.