بررسی آزمایشگاهی تاثیر پارامترهای هیدرولیکی بر روی ناحیه جدا شده آبگیرهای جانبی موجود در کانال های قوسی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC05_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا پیرستانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب دانشکده فنی گروه م

سیدعلی اکبر صالحی نیشابوری

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس دانشکده فنی و مهندسی گروه مهندسی عم

سیدمحمدرضا مجدزاده طباطبایی

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور

چکیده

جریان های انحرافی یا به طور طبیعی به صورت شریان و ایجاد میان بر در رودخانه های مئاندری بوجود می آیند و یا آنکه به طور مصنوعی به صورت آبگیری از رودخانه ها و کانالها ایجاد می شوند. الگوی جریان های انحرافی کاملا سه بعدی و غیریکنواخت بوده که موجب تشکیل ناحیه جدا شده و جریان برگشتی در نزدیکی دیواره داخلی کانال انحرافی می شود. این ناحیه جدا شده داخل کانال انحرافی در میزان آبگیری موثر بوده که برای مهندسین هیدرولیک و محققینی که در ارتباط با آبگیرهای جانبی مطالعه میکنند. همواره قابل توجه می باشد. به همین منظور جهت بررسی نواحی جدا شده داخل آبگیرهای موجود در کانال های قوسی ، فلومی U شکل با مقطع مستطیلی و بستر ثابت طراحی و ساخته شد. همچنین از کانالی مستقیم با مقطع مستطیلی به عنوان کانال انحرافی استفاده گردید. آزمایشات با عددهای فرود مختلف برایموقعیت های مختلف آبگیری در قوس وبا زوایای آبگیری مختلف برای هر موقعیت انجام گرفت در هر آزمایش طول وعرض نواحی جدا شده داخل کانال انحرافی اندازه گیری شد. با ترسیم نموداریهایی، تاثیر پارامترهای هیدرولیکی بر روی نواحی جدا شده و دبی انحرافی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که نتایج آن در این مقاله به تفصیل ارائه شده است.

کلیدواژه ها

آبگیر جانبی ، موقعیت آبگیری ، زاوئه آبگیری ، ناحیه جدا شده ، جریان گردابی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.