علل فرسودگی و تخریب سازه های بتنی و ارائه راهکار جهت جلوگیری از آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مصالح و سازه های نوین در علم مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: MMSCES02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1787
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن کاکایی اردکانی

دانشجوی کارشناس ارشد عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق

چکیده

مسأله خوردگی فولاد در بتن از معضلات عمده کشورهای مختلف جهان است این مسأله حتی در کشورهای پیشرفته همچون آمریکا، کانادا، ژاپن و بعضی کشورهای اروپایی هزینه های زیادی را برای تعمیر آنها به دنبال داشته است. این موضوع در کشورهای در حال توسعه و در کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیار شدیدتر بوده و سازه های بتنی زیادی در زمانی نه چندان طولانی دچار خوردگی و خرابی گشته اند که در هر مکان و شرایطی دارای علل متفاوتی می باشند. در این مقاله با رویکرد پدیدار شناسی و با استفاده از داده های کتابخانه ای و تجربی حاصل از حوادث طبیعی و آزمایشگاهی سعی بر آن است که مهمترین علل و عوامل فرسودگی سازه های بتنی شناسایی و راه حل هایی کاربردی در جهت رفع این مشکلات ارائه گردد. یافته های تحقیق نشان می دهد مهمترین دلایل فرسودگی؛ نفوذ نمکها، حملات کلریدی، حملات سولفاتی، حریق، یخ زدگی و ... می باشد که برای رفع آنها می توان راه حل هایی همچون آماده سازی سطوح، تمیز نمودن با اسید، شستن با اسید، اسید خراشی، سند بلاست و گریت بلاست (شن و ساچمه پاشی)، وترجت (آب فشاری) با مواد ساینده و ... پیشنهاد نمود.

کلیدواژه ها

فرسودگی، تخریب، سازه ها، بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.