تدوین راهبردهای توسعه ی گردشگری (نمونه موردی: روستای هدف گردشگری کنگ)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_881
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 979
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قاسمی خوزانی

دکتری برنامه ریزی شهری استادیار گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد

زینب علیزاده

دانشجوی کارشناسی جغرافیا- برنامه ریزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

برخی روستاها دارای قابلیت های عمده ای برای توسعه گردشگری هستند، وجود روستاهایی با اقلیم متنوع، طبیعت بکر و میراثغنی، تنوع قومی و فرهنگی می توانند مقاصد گردشگری مناسبی برای گردشگران داخلی و خارجی به حساب آیند . مقولهگردشگری روستایی که هم اکنون به شکل گسترده و فراگیری مدنظر است، در واقع پدیدهای تقریبا نو ظهور محسوب شده که آغازآن به اوایل قر نوزدهم باز می گردد. بنابراین صنعت رو به رشد گردشگری روستایی می تواند نقش مهمی در توسعه ملی کشورهادر آینده داشته باشد. در این بین روستاهای هدف گردشگری در اولویت اول توسعه و سرمایه گذاری گردشگری و هدف اولگردشگران و طبیعت گردان قرار دارد. هدف این تحقیق نیز بررسی و قابلیت های گردشگری روستای هدف گردشگری کنگ دراستان خراسان رضوی با استفاده از تکنیک تحلیل کیفی SWOT و ماتریس برنامه ریزی راهبردی کمی QSPM در متد توصیفیتحلیلی تحقیق است. بر حسب عوامل چهارگانه جدول سوات (فرصت ها، تهدیدها، نقاط قوت، نقاط ضعف) با روش پرسشنامه ای ورفت و برگشت دلفی، تهیه 25 پرسشنامه و توزیع آن بین متخصیین امر و دانشجویان بازدید کننده جهت رتبه دادن (درطیف 5 گزینه ای لیکرت) به عوامل موثر بر توریسم این روستا انجام شده و راهبردهای مورد نظر تدوین گردیده است . پس از امتیازدهی و محاسبه ضرایب (نقاط قوت= 3.256 نقاط ضعف = 3.117 فرصتها=2.963 تهدیدها=3.370) نوع استراتژی موردنیاز برای توسعه گردشگری این روستا محافظه کارانه به دست آمده است، همچنین با استفاده از ماتریس QSPM راهبرد حفظارزشها و ارتقاء کیفیت جاذبه های منطقه با نمره جذابیت 8.823 اولویت اول توسعه گردشگری روستای کنگ می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، مدل QSPM-SWOT ، روستاهای هدف گردشگری، روستای کنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.