نقش گردشگری در توسعه پایدار منطقه ای (مطالعه موردی استان اردبیل)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_874
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن کرامتی

کارشناسی ارشد جغرافیای پزشکی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

محمدحسین رامشت

استاد ژئومورفولوژی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

ابوالفضل حشمتی

کارشناسی ارشد جغرافیای پزشکی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

افشار سیدین

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

امروزه صنعت گردشگری در دنیا، یکی از منابع مهم درآمد و درعین حال از عوامل مؤثر در تبادلات فرهنگی بین کشورهاست و بهعنوان گسترده ترین صنعت خدماتی جهان، حائز جایگاه ویژه ای است. گردشگری در حال حاضر به عنوان صنعت بدون دود،توانمندی ها و طرفداران بسیاری دارد. که استفاده از این پدیده پر سود ضروری به نظر می رسد. اولین و مهم ترین موضوع درگردشگری وجود نظم و قانون است. استان اردبیل با توجه به ویژگی های اقلیمی، توپوگرافی، شرایط کم نظیر اکوسیستمی، پوششمرتعی، جاهای تاریخی و فرهنگی وبخصوص آب های گرم و پیست اسکی روی برف آلوارس یکی از قطب های جاذبه گردشگریکشور به شمار می رود در مقاله حاضر، پتانسیل های گردشگری استان اردبیل با استفاده از روش مدل SWOT بررسی شده است.در این مدل، ارزیابی کننده «نقاط قوت، نقاط ضعیف، فرصت و تهدید» بهترین راهبرد برای فرایند برنامه ریزی راهبردی گردشگریمحسوب می شود. روش جمع آوری اطلاعات بیشتر اسنادی و تحلیلی است. در فصل بهار و تابستان استفاده از مناطق خوش آب وهوای استان اردبیل و در پاییز و زمستان به واسطه دارا بودن پیست اسکی روی برف آلو ارس و آب گرم های معدنی سرعین میزبانمسافران زیادی می باشد. در سال 1391 میزان ورودی گردشگران استان اردبیل بالغ بر 14064805 نفر بود که حدوداً بالغ بر2537593704 ریال هزینه کرده بوده اند که با برنامه ریزی صحیح می توان این تعداد افراد و هزینه های خرج شده توسطگردشگران را افزایش داد که به طور مستقیم تأثیر بر اشتغال منطقه دارد و باعث کاهش بیکاری و توسعه در منطقه می شود.

کلیدواژه ها

گردشگری، توسعه پایدار، درآمد زایی، مدل SWOT ، استان اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.