اثرات زیست محیطی گردشگری ساحلی درگردشگری پایدارنمونه موردی بررسی جزیره کیش و ارایه راهکارها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_850
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 977
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصیب شیرانی

کارشناس محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش

محبوبه صفرنژاد بروجنی

کارشناس معاونت اجتماعی و دانشجوی کارشناسی ارشد تغییرات اقلیمی

امیرحسین حلبیان

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

گردشگری در مناطق دریایی و ساحلی یک پدیده پیچیده است . گردشگری در مناطق ساحلی دارای هر دو اثرات مبتت ومنفی بر محیط زیست به عنوان یک نتیجه حاصل از فعالیت های گردشگر ان وعلاقمندان در محیط ساحلی است کهمتمایل به استفاده از ماسه خورشید و دریا می باشند،این جذابیت ها در اصطلاح جهانی به sun , sand, sea) 3s) معروف است . از یک سو نتایج توسعه گردشگری در محیط ای ساحلی می تواند به شکوفای محیطهای بیانجامد، از طرفدیگر طبیعت بکر و دست نخورده نیز می تواند جذابیتی خاص برای گردشگران باشد. از این رو توسعه در مناطق ساحلیباید دارای رویکردی یکپارچه نظامند باشد که در مجامع جهانی به ان توسعه گردشگری ساحلی پایدار گویند. هدف از اینمقاله ارایه یک چهار چوب ودستورالعمل به تصمیم گیرندگان برای مناطق ساحلی از جمله کیش بر معیار توسعه پایدارگردشگری ساحلی می باشدکه مبتنی بر مدیریت یکپارچه ساحل و محیط زیست می باشد این چهار چوب باید ماهیتچند وجهی محیط زیست ساحلی را دربر داشته باشد. سواحل کیش ثروت ملی و یکی از جذابیت های گردشگری آن میباشند که توسعه سواحل ماسه ای در اکوسیستم مرجانی منحصر به فرد و دارای غنای زیست محیطی آن باید در چارچوبسازگاری و اجرای یک سیاست گردشگری ساحلی پایدار باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری ساحلی - محیط زیست - اثرات گردشگری - توسعه پایدار کیش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.