معرفی اجزائی معماری تکیه ی بیگلربیگی بنایی از دوره ی قاجاریه در کرمانشاه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_664
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم طاهرآبادی

دانشجویی کارشناسی ارشد،گروه باستان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر ، ایران

سحر طاهرآبادی

دانشجویی کارشناسی ارشد ،گروه شهرسازی ، دانشگاه آزاد تهران مرکز ، واحد تهران ، ایران

عباس باورسائی

دانشجویی کارشناسی ارشد ،گروه شهرسازی ، دانشگاه آزاد تهران مرکز ، واحد تهران ، ایران

چکیده

در ایران اسلامی علاوه بر مساجد ، در بسیاری از شهرها در ایام محرم ، صفر و رمضان ، مراسم دعا ، روضه و سوگواری درمکان های دیگری برگزار می شده است . از مهم ترین این محل ها می توان به تکیه و حسینیه اشاره نمود .تکیه و عملکرد آن در معماری و شهرسازی اسلامی دقیقاً در جهت جوابگویی به یک رابطه و خواست انسانی الهی طراحیگشته است، و این رابطه یکی از چهار رابطه اصلی است که آدمی با نظام هستی برقرار می کند و آن یک رابطه ماوراءالطبیعی است. کرمانشاه ، ازجمله به واسطه قرار گرفتن در مسیر عتبات عالیات ، از قدیم الایام بناهای مذهبی بسیاری داشته و این بناهاهمواره مورد تکریم و احترام مردم بوده است .تکیه بیگلربیگی از تکایای منحصر به فرد باقیمانده از عهد قاجار در ایران است ، در میان تکایای زیادی که در استانکرمانشاه ساخته شده، واقعاً بنای متفاوتی است و هر بیننده ای را مجذوب می کند . آینه کاری های حسینیه کم نظیراست . این تکیه از یادگارهای عبدالله خان بیگلر بیگی است . مرحوم عبدالله خان بیگلربیگی در زمان حکمرانی عبدالحسینمیرزا فرمانفرما و سپس امیر نظام گروسی به تدریج مدارج ترقی را طی می کند و سرانجام به مقام بیگلر بیگی کرمانشاهمی رسد.تکیه بیگلر بیگی قسمت مسکونی آن مربوط به اواخر دوره زندیه و قسمت حسینیه مربوط به دوره مظفری است .ضلعجنوبی به موزه پارینه سنگی ) زاگرس( اختصاص دارد و غیر از ورودی ، شامل سه اتاق تودرتو است .

کلیدواژه ها

محرم، تکیه ، حسینیه ، کرمانشاه ، عهد قاجار، بیگلربیگی ، دوره زندیه . پارینه سنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.