بررسی ژئوتوریسم غار خفاش شهرستان دهلران به منظور توسعه گردشگری منطقه با استفاده از روش رینارد (ارزش علمی و ارزش افزوده)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_640
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حسینی

کارشناسی ارشد زئومورفولوژی دانشگاه تبریز

سمیه معزز

کارشناسی ارشد زئومورفولوژی دانشگاه تبریز

مهدی اطمانی

کارشناسی ارشد زئومورفولوژی دانشگاه تبریز

چکیده

امروزه زئوتوریسم راهکاری نوین برای تبیین و تشریح علوم زمین و شناخت سرمایه های طبیعی هر منطه است که سبب توسعه توریستی یک منطقه می شود. (اهنکار و همکاران). غار خفاش واقع در 3 کیلومرتی شمال شرقی دهلران یکی از بی نظیرترین جاذبه های طبیعی و زئوتوریستی استان ایلام و ایران است. این غار طبیعی که حدود 265 متر طول دارد و دارای استالاگتیت ها و استالاگمیت های فراوانی است. در این غار ده ها گونه خفاش دمدار و بال پهن و انواع دیگری از گونه های خفاش وجود دارد. ا ین غار از نظر گردشگری جذابیت های زیادی دارد که در سطح ملی ناشناخته مانده است. به منظور ارزیابی و رتبه بندی عیارهای موجود در ژئومورفوسایت غار خفاش از روش ارزیابی علمی و ارزش افزوده استفاده شد. در این پژوهش، ضمن آنالیز کامل این مکان از لحاظ ارزش های علمی، اقتصادی، اکولوژیکی، زیبایی شناختی و تاریخی بین ژئومورفولوژی و دیگر پدیده های طبیعی و فرهنگی رابطه ایجاد گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که ارزش علمی این مکان نسبت به ارزش افزوده امتیاز بالاتری کسب نموده است.

کلیدواژه ها

ژئوتوریسم، غار خفاش، شهرستان دهلران، جاذبه های طبیعی، ارزیابی علمی و ارزش افزوده، روش رینارد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.