ارائه راهکارهای توسعه اکوتوریسم کویر شهداد؛ با استفاده از مدل برنامه ریزی استراتژیک Swot

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_575
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1070
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین زاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، دانشکده هنر و معماری، گروه معماری، کرمان، ایران.

مرضیه کاظم زاده

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، دانشکده هنر و معماری، گروه معماری، کرمان، ایران

چکیده

یکی از ارکان اصلی اقتصاد در جهان امروز، گردشگری به شمار می آید، ضمن اینکه اکوتوریسم نیز، به عنوان زیر شاخه ای ازصنعت گردشگری محسوب می شود. بررسی جغرافیایی طبیعی ایران و نیز امکان سنجی هر کدام از جاذبه های اکوتوریسمیبیانگر آن است که اکوتوریسم در ایران بویژه در مناطق کویری، یک منبع اقتصادی کم نظیر، خاص و بسیار متعدد و البته رهاشده به حال خود است، که در صورت اهمیت به آن، منجر به اشتغال زایی و مشارکت مردم بومی در برنامه های اقتصادی واجتماعی می شود .البته باید توجه داشت که اکوتوریسم بدون برنامه ریزی دقیق و توجه به قابلیت های بوم شناختی، محلی،فرهنگی و اجتماعی، می تواند اثرات مخرب زیادی را به منطقه وارد کند و توسعه اکوتوریسم از طریق ارزیابی ظرفیت محیط زیستطبیعی برای گردشگران، قابل تحقق است. در این مقاله به بررسی های پتانسیل های منطقه شهداد و تدوین راهبردهایی هایی درجهت توسعه اکوتوریسم کویر شهداد پرداخته شده است.کویر شهداد به عنوان بزرگترین کویر ایران دارای جاذبه های طبیعی (کویرپا شتری،کویر گندم بریان، تپه های تخم مرغی، رود شور، پهنه های دشتی و مراتع کویری، نبکاها و کلوت ها) و آثار تاریخی باارزشی (قلعه کوتوله ها و قلعه شفیع آباد) می باشد. در تحقیق حاضر، از روش برنامه ریزی راهبردی swot با شناسایی نقاط قوت،ضعف، فرصت ها و تهدیدها ی منطقه استفاده و در نهایت، راهکارها و راهبردهایی برای بهره برداری بهینه از منابع کویر شهداد بهمنظورتوسعه اکوتوریسم ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کویر، شهداد، اکوتوریسم، توسعه پایدار، مدل تحلیل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.