سنجش دیدگاه ساکنان روستای انار در رابطه با موانع و محدودیت های پیش روی مدیریت ریسک سیلاب در حوضه انارچای

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_570
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا قادری

گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور ارومیه، ایران

داور طاعتی نیری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

چکیده

هر ساله تعداد زیادی از ساکنان مناطق روستایی کشور در اثر سوانح طبیعی و غیر طبیعی دچار خسارات و تلفاتجانی ومالی می شوند ، زیر ا به دلیل روابط تنگاتنگ نواحی روستایی با محیط طبیعی و توان های محدود در اختیار آن ها ،آسیب پذیری بیشتری نسبت به نقاط شهری دارند ؛ چنانچه بالغ بر 12 هزار روستای کشور مستقر در جوار رودخانه ها درمعرض خطر سیل قرار دارند در اغلب سال های گذشته حدود 70% اعتبارات سالانه طرح کاهش اثرات بلایای طبیعیی وستاد حوادث غیر مترقبه صرف جبران خسارات ناشی از سیل شده است که رشد 250 درصدی خسارات ناشی از سییلکشور در پنج دهه گذشته مؤید این مدعاست ، از دلایل چنین رشدی می توان بیه افیزایش جیعییت و داراییی هیا درسیلابدشت ها ، تغییرات هیدرو سیستم ها ، و اثرات مخرب فعالیت های انسانی اشاره کرد.مقاله حاضر به بررسی پیرامونچالش های فراروی مدیریت ریسک سیلاب درحوضه رود انارچای می پردازد.روش تحقیق در این کار پژوهشی توصیفی-پیمایشی بوده واز روش های کتابخانه ای ومیدانی برای گردآوری اطلاعات در آن استفاده شده است.از ابزار پرسشنامه و نرمافزار SPSS نیز برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد .در این تحقیق جامعه آماری ار طریق نیونه گیری احتیالی ساده50 نفر از سرپرستان خانوارهای دهستان لاهرود انتخاب شد. نتایج حاکی از عدم آمادگی مناسب مردم روستایی در برابرسیل دارد و هیچنین مردم روستایی معتقدند که وضعیت کنونی روستا جهت مقابله با سیلاب مناسب نیست . نبودمشارکت مردمی و فقدان ارتباط مناسب با دولت از جیله مشکلات پیش روی مدیریت سیل است.

کلیدواژه ها

سیلاب ،چالش ، مدیریت ریسک ،روستا،مشارکت، انارچای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.