بررسی صنایع دستی در توسعه روستایی مطالعه موردی (روستاهای شهرستان بانه)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_482
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سمیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا مدیریت روستایی وتوسعه پایدار

علیرضا سلیمانی

استادیاروعضو هیات علمی دانشگاه پیام نورارومیه

چکیده

ازجمله مواردی که پیوند و وابستگی خاصی با محیط روستایی ، آداب و رسوم و باورها ، مردم روستا دارد ، صنایع دستی است . اینصنعت بازتاب ذوق و سلیقه و سنن اعمال هر منطقه و نمادی از تاریخ هر قوم و ملل است .به عبارتی از دلایل اصلی توجه به صنایعدستی ونقش آن در معیشت پایدار خانوار روستایی را می توان به نقش آن در اشتغال نیروی انسانی ، و دسترسی به مواد اولیه سادهوارزان ، دارا بوده پتانسل ایجاد فرصت های شغلی ، پر کردن اوقات وبیکاری ، جلوگیری از مهاجرت های گسترده فصلی و بلاخصکاهش فقرروستایی اشاره نمود . از ویژگی های ارزنده دیگری که در اینگونه صنایع موجودند می توان به غیر وابسته بودن ، قابلیتایجاد و توسعه در کلیه مناطق شهری و روستایی و عشایری ، عدم نیاز به کارشناسان خارجی ، ارزش افزوده بالا ، بسترساز صنایعگردشگری ، عدم آثار مخرب زیست محیطی ، ایجاد در آمد مکمل و.....در مجموع چنین اسنباط می شود که صنایع دستی درمعیشت خانوارروستایی نقش اساسی دارد و باایجاد اشتغال که از مهم ترین ویژگی های آن می باشند در اقتصاد خانوار روستاییتاثیر به سزایی دارد. براین اساس در این مقاله سعی می شود که با جمع آوری اطلاعات لازم به بررسی نقش صنایع دستی دراقتصاد خانوار روستایی پرداخته می شود . ابزار جمع آوری اطلاعات نیز از اسنادی استفاده می شوداز تکنیک داخلی متاثر ازتجارب داخلی می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه روستایی ، اقتصاد ، روستا ، بانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.