بام سبز رویکردی زیست محیطی جهت رسیدن به توسعه پایدار و سیستم اجرای آن در اقلیم های مختلف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_407
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه میمندی پاریزی

مربی ، دانشکده عمران ، دانشگاه صنعتی سیرجان

فاطمه افروشه

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران ، دانشگاه صنعتی سیرجان

چکیده

معماری سبز یا معماری پایدار یکی از گرایش ها و رویکردهای نوین معماری است که در سال های اخیر مورد توجه عده زیادی ازطراحان و معماران معاصر جهان قرار گرفته است . این معماری که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می باشد در پی سازگاری وهماهنگی با محیط زیست یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان کنونی است . معماری سبز و سامانه بام سبز نیز در راستای اهدافبنیادین توسعه پایدار تعریف شده و ضمن آنکه ریشه های توسعه پایدار را در بردارد، از مولفه های آن نیز پیروی می کند.بام سبزیکی از رویکردهای نو معماری و شهرسازی برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار است که از آن می توان به منظور افزایش سرانه فضایسبز ، ارتقای کیفیت محیط زیست و توسعه پایدار شهری بهره برد. به عبارتی دیگر بام های سبز شهری با بهبود کیفیت هوا ،کاهش حجم فاضلاب سطحی ، کاهش آثار جزایر حرارتی شهری ، برقرای تعادل حرارتی در محیط داخلی و خارجی بنا ، خلقزیستگاه طبیعی ، تونع زیستی و افزایش طول عمر بهره بردای از عایق بام ، گام مثبتی در جهت بهبود کیفیت محیط شهری و درنتیجه پایداری آن می باشد.هدف کلی این پژوهش ، بررسی بام سبز ، انواع آن و جزییات مورد نیاز در طراحی انواع بام ها ، معایبو مزایای هر کدام و در نهایت بررسی انواع سیستم های اجرایی در اقلیم های مختلف می باشد. در این پژوهش برای رسیدن بهنتیجه ای مطلوب تر ، روش کیفی انتخاب و در طول پژوهش برای ارایه راهکارهای مناسب از تحقیقات کتابخانه ای اعم از کتب ،رسالت و مقالات و... استفاده شده است .

کلیدواژه ها

بام سبز ، توسعه پایدار ، اقلیم های مختلف ، زیست محیط ، معماری سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.