بررسی نقش پتانسیل های طبیعی در جذب گردشگران مطالعه موردی: روستای پالنگان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_392
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال اوسطی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران

حسن محمدی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران

حسن رئیسی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی تهران

پرویز آقایی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

بهره برداری بهینه از توان های گردشگری روستا به عنوان راهبردی مکمل توسعه روستایی می تواند گاهی مطمئن برای ترقی وتوسعه ی اینگونه فضاهای روستایی در همه ی ابعاد اقتصادی ،اجتماعی،فرهنگی و زیست محیطی قلمداد می شود. گسترش صنعتگردشگری به عنوان صنعتی که با حوزههای مختلفی نظیر اقتصاد، کشاورزی، فرهنگ، محیط زیست و خدمات در تعامل بوده،دارای اهمیت فراوان است که توسعه آن در هر منطقه باعث رشد و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی آن منطقه خواهد شد. جذبتوریسم با بخش خدمات ارتباط مستقیمی دارد و به طور قطعی، باعث پویایی اقتصاد روستا میگردد. تاریخ، تمدن و طبیعتروستای پالنگان به همراه فرهنگ و آیین مردم آنها یکی از پتانسیل های بالقوه گردشگری در کردستان است که مسئولانگردشگری استان قصد دارند در کمترین فرصت آنها را به پتانسیل های بالفعل تبدیل کنند این ناحیه از مراکز مهم کردستان دردوره سلجوقی به بعد بوده است. با توجه به بقایای مساجد، منازل قدیمی و باغ های زیبای این روستا به نظر می رسد که شالودهاصلی آن به دوره سامانی بازمی گردد همچنین روستا دارای گورستان قدیمی است که چند سنگ قبر با خط کوفی مربوط به قرنششم و هفتم در آن وجود دارد وجود قلعه پالنگان قبل از حکمرانی، اردلان ها و حتی امرای کلهر مسلم است . روستای پالنگاندارای پتانسیلهای طبیعی فراوانی است که همه ساله باعث جذب گردشگران میشود. در این مقاله که به صورت توصیفی-تحلیلیو کاربردی انجام میشود محققین در تلاشاند تا مهمترین پتانسیلهای طبیعی روستای پالنگان را شناسایی کنند. و در ادامه نیزمهمترین نقاط ضعف و قوت بخش گردشگری پالنگان مشخص شود.

کلیدواژه ها

پتانسیل های طبیعی، توریسم، گردشگری پایدار، پالنگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.