تاثیر گردشگری فرهنگی بر توسعه اقتصادی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1037
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نشمین مختاری

کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی- دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

فروزان ابراهیمی

ایلام، دانشگاه غیرانتفاعی باختر- دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

توسعه اقتصادی بدون توجه به توسعه فرهنگی ممکن نیست، اینجاست که فرهنگ و توسعه اقتصادی به هم مربوط می شوند. امروز بنیه فرهنگی هر حرکت انسان به سمت جلوه های فرهنگی ای که در بیرون از محیط معمول زندگی اش قرار دارند. هدف از این حرکت کسباطلاعات و تجارب جدید برای ارضای نیازهای فرهنگی است.گردشگری فرهنگی صرفاً مصرف محصولات فرهنگی گذشته نیست، بلکهمصرف فرهنگ معاصر یا شیوه زندگی یک اجتماع یا منطقه نیز می باشد. بنابراین، گردشگری فرهنگی هم "گردشگری میراث" (مرتبط بااشیاء بازمانده از گذشته) و هم "گردشگری هنری" (مرتبط با تولیدات فرهنگی معاصر) است. تماس منفعل، فعال و تعاملی بازدید کنندهبا فرهنگ ها و جوامع است که از طریق آن، فرد می تواند تجارب جدیدی را با ماهیت آموزشی، خلاقانه و/یا سرگرم کننده کسب کند. یکیاز الزامات اساسی برای توسعه کشور، تعیین کننده موفقیت یک کشور در عرصه ی به شدت رقابتی جهان است.در قرن بیست ویکم و در آغازهزاره سوم، کشورها باید در جهت استحکام بخشیدن به فرهنگ غنی پایدار گام برد ارند. فرهنگ به عنوان یک ابزار برای رسیدن به توسعهاقتصادی است.در طول فرایند توسعه اقتصادی، انتقال سرمایه فرهنگی به سرمایه اقتصادی صورت می گیرد.بسیاری از اقتصاددانان بهدرستی اشاره می کنند که تفاوت در عملکرد اقتصادی را از یک جامعه به جامعه دیگر بهتر است بر اساس اختلالاتی که در عوامل فرهنگیوجود دارد تعیین کرد.در ایران مشکلات فرهنگی متعدد سد راه توسعه اقتصادی شده اند. اگر چاره ای برای این مشکلات اندیشیده نشودعمق توسعه نیافتگی کشور روزبه روز بیشتر می شود. دستیابی به توسعه فرهنگی، در گرو مدیریتی صحیح و کارآمد می باشد. هدف ازپژوهش حاضراینست که براساس شاخص های گردشگری فرهنگی به تدوین مدلی تحلیلی برای توسعه اقتصادی و موثر واقع شدن آنبپردازد. پژوهش حاضراز لحاظ هدف، کاربردی بوده و از لحاظ استراتژی از نوع پژوهش های کمی وبه روش پیمایشی و از نوع مقطعیمی باشد. جمع آوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

گردشگری فرهنگی،گردشگری ،توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.