مسیریابی گردشگری پایدار در استان کرمانشاه با کاربست مدل AHP

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم رستمی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه،ایران

شیما باوندپوری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، ایران

سجاد نقدی چقاگنوجی

عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، ایران

چکیده

استان کرمانشاه دارای سابقه تاریخی- فرهنگی غنی و برخوردار از منابع و چشمم اندازهای طبیعی و نیز دارایپتانسیل بالا جهت جذب گردشگران داخلی و خارجی است. صنعت گردشگری، صنعتی جوان، پویا، زود بازده بادرآمدهای اقتصادی بالا است و می توان اذعان نمود دستیابی به رشد اقتصادی حاصل از صنعت توریسم در گروپایداری این صنعت و صیانت و استفاده بهینه از جاذبه های توریستی است. فلسفه گردشگری پایدار نشأت گرفته ازتوسعه پایدار است و لذا با توجه به اینکه توسعه پایدار از اصول و معانی پیشرفت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی وسیاسی در جهان محسوب می شود و به دلیل نقشی که گردشگری می تواند در این زمینه ایفا نماید، لزوم توجه بهگردشگری پایدار حائز اهمیت است.پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و روش تحقیق مورد استفاده توصیفی- تحلیلی است و با استفاده از مدلتحلیل سلسله مراتبی (AHP) و به کارگیری مدل مذکور در نرم افزار Expert choice با هدف یافتن بهترین مسیرجهت گردشگری در استان کرمانشاه، از بین سه مسیر: کرمانشاه- پاوه، کرمانشاه- قصر شیرین و کرمانشاه- کنگاوربه بررسی این مسیرها و اولویت بندی آنها با توجه به معیارهایی از جمله جاذبه ها ی تاریخی، فرهنگی و طبیعیپرداخته است، نتایج پژوهش حاکی از آن است که مسیر کرمانشاه- کنگاور با امتیاز میانگین 0.378 بیشترین امتیازرا در بین سه مسیر مذکور دارا است، در نتیجه بهترین مسیر جهت گردشگری در این استان محسوب می گردد.

کلیدواژه ها

مسیر یابی گردشگری، گردشگری پایدار، AHP ، Expert choice ، استان کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.