ارزیابی و بررسی پتانسیل های توریستی جهت توسعه توریسم با استفاده از مدل SWOT (نمونه موردی: استان ایلام)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته زیردست

دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه. ایران

مسلم رستمی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه.ایران

چکیده

توریسم نه تنها به عنوان یک سرمایه گذاری فرهنگی برای شناخت یک سرزمین و هویت تاریخی آن مطرح است بلکهیک فعالیت اقتصادی نیز محسوب می گردد و از عوامل مؤثر در توسعه اقتصادی به شمار می آید. موضوع مورد تحقیق ارزیابی و بررسی پتانسیل های توریستی جهت توسعه توریسم با استفاده از مدل SWOT نمونه موردی استان ایلام می باشدد . روش تحقیق در پژوهش روش توصیفی و تحلیلی است که جهت گردآوری اطلاعات از ابزار و تکنیک های کتابخانه ای، میدانی و مصاحبه استفاده شده است. هدف از پژوهش حاضر شامل آشنایی با واژه توریسم، معرفی، شناسایی پتانسیل های تاریخی، فرهنگی، مذهبی، ارتباطی استان و همچنین بررسی علل کمبود امکانات و تأسیسات اقامتی و رفاهی و زیر ساختی در استان است. یافته های این تحقیق در مدل SWOT نشان می دهد که این استان دارای چشم اندازهای زیبای طبیعی با بهره مندی از جذابیت هایی در زمینه های مختلف است با امتیاز وزنی جذابیت هایی در زمینه های مختلف است با امتیاز وزنی 0/52 که در رده اول است و همچنین نزدیکی به بازارهای جهانی با بهره گیری از همسایگی کشور عراق با امتیاز وزنی 0/48 در جایگاه دوم قرار دارد همچنین بر اساس بررسی مدل SWOT مشاهده گردید که عدم وجود تسهیلات بهداشتی، خدماتی، تجهیزات اقامتی و رفاهی با امتیاز وزنی 32% نشانگر ضعف اساسی و کمبود این امکانات جهت توسعه امر توریسم در استان است.

کلیدواژه ها

توریسم، مدل SWOT، استان ایلام، جاذبه های گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.