توسعه ژئوتوریسم، فواید و چالشها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله یزدی

عضو هیت علمی گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج

الهام شاه حسینی

دکتری زمین شناسی- پترولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

ژئوتوریسم یکی از شاخه های تخصصی توریسم محسوب می شود که تا کنون از جایگاه مهمی برخوردار بوده و در حال توسعهعلمی و عملی میباشد. در ژئوتوریسم به شناسایی، معرفی و سیر تکاملی پدیده های جالب و شگفت انگیز زمین شناسی وژئومورفولوژی پرداخته می شود و هدف از آن انتقال مفاهیم علمی پدیدهها به گردشگران، حفاظت اصولی از میراث زمین شناسی ودستیابی به توسعه پایدار است. هماکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته، ژئوتوریسم از جایگاه بالایی در تولید ناخالص ملیبرخوردار بوده ونقش مهمی را در توسعه ملی این کشورها ایفا کرده است. کشور پهناور ایران، با دارا بودن گوناگونی زمین شناختی(ژئودایورسیتی) و تنوع زیاد در عوارض ژئومورفولوژیکی، از جاذبه های ژئوتوریسمی بیشماری برخوردار است که در بسیاری ازمجامع ملی و بین المللی به بهشت زمین شناسان ملقب شده است. استفاده بهینه و اصولی از این پتانسیل ها می تواند مسبب توسعهپایدار در سطوح اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی شود. از این رو در این نوشتار فواید و چالش های صنعت ژئوتوریسممورد بررسی قرار گرفته و راهکارهایی در جهت حفاظت از محیط طبیعی و جاذبه های زمین شناختی و رسیدن به توسعه پایدار ارائهمی شود. در این دیدگاه ماهیت فرهنگی، سلامت و حفاظت از محیط زیست و رفاه بومیان پیرامون جاذبه های ژئوتوریسمی موردتوجه می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه ژئوتوریسم، ژئودایورسیتی، توسعه پایدار، چالش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.