تاثیر اکوسیستم های آبی و تالابی در توسعه گردشگری (مطالعه موردی:تالاب سولگان در استان چهار محال و بختیاری)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول ابراهیمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

مهرداد حاجی عبدالرحمانی

کارشناس کامپیوتر و طراحی وب

مرجان همتی

کارشناس ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

توریسم به عنوان یکی از منابع درامد و ایجاد اشتغال میتواند رهیافتی برای توسعه اقتصادی باشد. تالاب ها ازجمله مهمترین عرصه های زیست در جهان می باشند که به دلیل تنوع زیست محیطی منحصر به فرد ازلحاظ توریستی و تفرجی و زیبا شناختی از جایگاه ویژه ای بر خوردارند.مسعله مورد مطالعه و اصلی در اینپژوهش توجه ویژه به نقش و جایگاه اکوسیستم های آبی به ویژه تالاب سولگان در استان چهار محال وبختیاری در جذب گردشگر میباشد. ویژگی های اقلیمی، توپوگرافی،شرایط کم نظیر اکوسیستمی،پوششمرتعی و آب و هوای خنک و...از جاذبه های گردشگری منطقه به شمار می رود. توسعه گردشگری با استفاده ازمنابع موجود به گونه ای است که میتواند نیازهای اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی و در کل انتظارات گردشگرانرا تامین کند.هدف از انجام این پژوهش افزایش قابلیت کاربری گردشگری در پیرامون تالاب سولگان دراستان چهار محال و بختیاری میباشد.روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی و روش جمعآوری اطلاعات کتابخانه ای می باشد. نتایج حاصل از این برسی نشان می دهد که می توان با برنامه ریزی صحیحو اراعه راه حل هایی مناسب زمینه های لازم برای فراهم آوردن فرصت هایی جهت افزایش قابلیت کاربریگردشگری در محدوده مذکور را افزایش داد.

کلیدواژه ها

گردشگری- اکوسیستم های ابی- سولگان- تالابها- استان چهاد محال و بختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.