بررسی جاذبه های گردشگری پایدار در استان چهار محال و بختیاری با استفاده از مدل SWOT

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره روستازاده شیخ یوسفی

کارشناس ارشد مهندسی معماری، مدرس دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی. اصفهان. ایران

علی اکبر جهانگیری

کارشناس ارشد مهندسی معماری، هیت علمی دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی. اصفهان. ایران

چکیده

با شروع انقلاب صنعتی و گسترش شهرنشینی انگیزه مسافرت و تفریح برای تامین احتیاجات روحی انسان به امری ضروری مبدلگردید، این مهم دردهه های اخیر پدیده جهانی را به وجود آورد که اصطلاح صنعت گردشگری را بر آن نهاده اند. صنعتگردشگری به عنوان رویکردی جدید برای توسعه همزیستی انسان و اجتماع به منظور بهره وری اقتصادی، در توسعه مناطق،جایگاه چشمگیری یافته است. در این میان استان چهارمحال و بختیاری با توجه به توانایی های خاص در زمینه صنعت توریسم ازقبیل موقعیت ویژه جغرافیایی و داشتن آب و هوای مطبوع مخصوصا در فصل بهار و تابستان و مناظر چشم نواز مانند دشت لالههای واژگون ، تالاب بین المللی چغاخور، چشمه دیمه و ... ، ظرفیت تبدیل شدن به یک مرکز گردشگری را داراست. هدف اینپژوهش ارزیابی و امکان سنجی توان گردشگری این استان است. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به جمعآوری داده ها و از طریق بررسی های اسنادی و کتابخانه ا ی و مطالعات میدانی، به شناخت توان ها و قابلیت ها و محدودیت ها ونارسایی های گردشگری در چهار محال و بختیاری پرداخته و در تجزیه و تحلیل داده ها از مدل SWOT استفاده شده است.سپس به ارائه راهکارهایی برای توسعه پایدار گردشگری و در نهایت حرکت در راستای توسعه پایدار گردشگری تاکید شده است.

کلیدواژه ها

چهارمحال و بختیاری ، گردشگری ، توسعه ی پایدار ، مدل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.