ساخت سازه خاموشی سنجاق سری دارای اینترون به منظور مهار ژن سوکروز سنتاز1 (pasus1) درگل جالیز مصری(Phelipanche aegyptiaca)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS01_716
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن جعفری نجف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد

امین میرشمسی کاخکی

عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد

سیدحسن مرعشی

عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد

محسن اشرفی

عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

گل جالیز (Phelipanche spp)، گیاه انگلی مطلق بوده که به ریشه بسیاری از گیاهان زراعی مهم همچون گوجه فرنگی، آفتابگردان، خیار، توتون و غیره متصل شده و باعث کاهش قابل توجهی در عملکرد تعداد زیادی از گیاهان زراعی می شود. خاموشی ژنی ترانس یکی از روش های بیوتکنولوژیکی است که برای خاموشی برخی از ژن های کلیدی گل جالیز به کار رفته است. به تازگی اهمیت ژن سوکروز سنتاز1 و نقش آن در مسیر سنتز سلولز در گل جالیز منشعب(Phelipanche ramosa) به اثبات رسیده است. در این مطالعه سازه خاموشی ترانس، ژن سوکروز سنتاز1 گل جالیز مصری با هدف ارتقاء مقاومت گوجه فرنگی به گل جالیز مصری (Phelipanche aegyptiaca) ساخته شد. برای این منظور ابتدا قطعه 918 جفت بازی از سمت 5 پریم ژن سوکروز سنتاز1 گل جالیز مصری همسانه سازی و توالی یابی شد. سپس بر مبنای این توالی، آغازگرهایی برای تکثیر ناحیه 335 جفت بازی مورد استفاده در پلاسمید خاموشی، طراحی شد. قطعه تکثیر شده با آغازگر های مذکور، در دو مرحله مجزا در جهت های سنس و آنتی سنس در پلاسمید pHANNIBAL وارد شده وبدین ترتیب پلاسمید pHANNsusmute ساخته شد و در پایان پس از تک برش دو پلاسمید pHANNsusmute و پلاسمید دوگانه pART27 ، کاست خاموشی 3574 جفت بازی برای ساخت سازه خاموشی دوگانه ی نهایی pARTsusmute، به پلاسمید pART27 متصل شد.

کلیدواژه ها

خاموشی ژنی ترانس، سوکروز سنتاز1، گل جالیز مصری، گوجه فرنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.