اثر محلول پاشی اسید آبسیزیک بر گیاه سالیکورنیا Salicornia persica تحت تنش های خشکی و شوری
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS01_684
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1129
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور/ واحد میناب/ دانشکده علوم پایه
استادیاردانشگاه ملایر/ دانشکده علوم پایه
استادیاردانشگاه رازی کرمانشاه/ دانشکده علوم پایه
چکیده
سالیکورنیا گیاهی علفی یکساله دارای ساقه گوشتی و شیاردار، برگ کوچک و فلسی و یکی از رایج ترین گونه ها در استان های فارس، اصفهان و یزد می باشد. این پژوهش به منظور بررسی اثر محلول پاشی اسید آبسیزیک بر گیاه سالیکورنیا با هدف کاهش اثر صدمات ناشی از تنش شوری و خشکی انجام گردید. آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی تنظیم واجرا گردید. تیمارهای مورد بررسی به طور مجزا شامل دو سطح تنش خشکی (0 (شاهد)، قطع کامل آبیاری) ودو سطح تنش کلرید سدیم( 0(شاهد)، 600 میلی مولار) و همراه با سه سطح اسید آبسیزیک برون زا (0(شاهد)، 01/0، 1 میلی مولار) بود. در خصوصیات مورد ارزیابی شامل کلروفیل، پرولین اختلاف معنی داری مشاهده شد. نتایج نشان داد که با طولانی شدن مدت تنش شوری و خشکی(قطع کامل آبیاری) مقدار کلروفیل ساقه کاهش یافت در حالیکه محلول پاشی اسید آبسیزیک در سطح 01/0 میلی مولار تا حدی صدمات ناشی از هر دو تنش را کاهش داد. همچنین افزایش مقدار پرولین اندام هوایی با طولانی شدن تنش کلرید سدیم و قطع آبیاری و همچنین محلول پاشی اسید آبسیزیک در هر دو سطح(1 و 01/0 میلی مولار) نسبت به گیاهان شاهد(آبیاری با محلول هوگلند )مشاهده گردید. نتایج کلی بررسی حاضر نشان داد که کاربرد اسید آبسیزیک بیرونی صدمات ناشی از شوری و خشکی بر مقدار کلروفیل را کاهش می دهد. همچنین افزایش مقدار پرولین باعث افزایش مقاومت بیشتر گیاه سالیکورنیا در برابر تنش خشکی می شود.کلیدواژه ها
اسید آبسیزیک، پرولین، تنش شوری، سالیکورنیامقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.