تاثیرالگوی کاشت، تراکم کاشت و اسید هیومیک بر خصوصیات کمی و کیفی ذرت رقم 260

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS01_549
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عباسی هولاسو

دانشجوی دکتری ژنتیک بیومتری دانشگاه تبریز

عبدالله حسن زاده قورت تپه

استادیار مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

سیما اوجانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

چکیده

به منظور ارزیابی اثر تراکم، الگوی کاشت و اسید هیومیک روی برخی خصوصیات کمی ذرت، آزمایشی تحت شرایط مزرعه ای در منطقه نقده واقع در استان آذربایجان غربی به صورت اسپلیت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار به اجرا درآمد. فاکتور اول شامل مصرف و عدم مصرف اسید هیومیک، فاکتور فرعی شامل فاصله ردیف در 3 سطح (55، 65 و 75 سانتی متر) و فاکتور فرعی فرعی شامل 3 سطح فاصله بوته (10، 20 و 30 سانتی متر) بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که صفات ارتفاع بوته، تعداد دانه در بلال، وزن دانه در بلال، عملکرد دانه، عملکرد پروتئین، عملکرد روغن، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت دانه و پروتئین به طور معنی داری تحت تأثیر اثر متقابل فاصله ردیف در فاصله بوته در تیمار مصرف و عدم مصرف اسید هیومیک قرار گرفتند. بیشترین ارتفاع بوته (28/274 سانتی متر) به تیمار کاربرد اسید هیومیک در فاصله ردیف 55 سانتی متر و فاصله بوته 10 سانتی متر تعلق داشت. بیشترین تعداد دانه در بلال (24/466) از تیمار کاشت با فاصله ردیف 65 سانتی متر و فاصله بوته 30 سانتی متر و بیشترین وزن دانه در بلال (42/149 گرم) از فاصله ردیف 65 سانتی متر و فاصله بوته 20 سانتی متر در زمان استفاده از اسید هیومیک به دست آمد. بیشترین عملکرد دانه (5/12286 کیلوگرم در هکتار)، عملکرد روغن (23/615 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد بیولوژیک (9/22094 کیلوگرم در هکتار) مربوط به تیمار استفاده از اسید هیومیک در کاشت با فاصله ردیف 55 سانتی متر و فاصله بوته 10 سانتی متر بود.

کلیدواژه ها

الگوی کاشت، تراکم، ذرت، اسید هیومیک، عملکرد دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.